Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Разходка на "Лазар" заедно с родителите и "каките и батковците" от Горнооряховски младежки парламент ПДФ Печат Е-мейл

Lazarov fullsize distrУчилището и семейството имат една обща цел: личностно развитие на детето като самостоятелна, инициативна и автономна личност, поемаща отговорност за собствената си реализация. Затова те трябва да си сътрудничим успешно и да бъдем равностойни партньори.

Постмодерното общество, налага да се изгради нов модел на партньорски взаимоотношения с родителите. В последните години, съществува тенденция към намаляване на времето за общуване между деца и родители;

Наближават светлите Великденски празници - прекрасен повод родители и деца да бъдат заедно и да отделят време за забавления.

Вече е традиция, заедно с "каките и батковците" от "€žГорнооряховски младежки парламент" и ние родители и ученици от ІІ "В " клас с класен ръководител Даниела Велчева да организираме и провеждаме съвместни дейности насочени в посока за увеличаване на възможностите за общуване между деца и родители.

LazarovRoe distrИ тази събота, въпреки не съвсем добрите метеорологични условия, въоръжени с добро настроение, поехме по пътя за х. "Божур". Забавлявахме се, играхме заедно с големите ни приятели. Не по-малко забавно беше и за родителите, които също се включиха в нашите игри.

Доволни и удовлетворени от съботната разходка се разделихме с пожелание за приятна ваканция, весели Великденски празници и обещание за нови подобни разходки.

http://danielavelcheva.weebly.com/10471072-108510721089.html

 
Посещение на ДГ „Здравец” и група „Слънце” ПДФ Печат Е-мейл


4 4 2017На 5.04.2017г. Средно училище "Вичо Грънчаров" посрещна своите бъдещи първокласници от ДГ "€žЗдравец"€, група "Слънце".Под ръководството на своите преподавателки Стефка Йовкова и Анелия Дачева и помощник възпитателя Маргарита Маринова дечицата разгледаха класните стаи на настоящите първокласници в училището. Гостуваха при ІV"а" и ІV"б" клас с класни ръководители Миглена Димитрова и Татяна Георгиева, които представиха учебниците за І клас, включиха малчуганите в учебния процес с песни и занимателни игри, с което бъдещите им първокласници, добиха представа за училищния живот.

В Актовата зала на училището вокална група с ръководител Нели Атанасова представи "Музикална приказка", свързана с обучението по БДП в начален етап.

 
Активност на родителите в урочния процес ПДФ Печат Е-мейл

1 otkrit s5033338 origУчениците от ІІ "€žв" клас с класен ръководител Даниела Велчева представиха пред своите родители открит урок по математика. Целта на урока бе родителите да придобият представа за начина, по който протичат часовете по математика на техните деца.

Второкласниците демонстрираха знания по математика, придобити от началото на учебната година, като основният акцент бе върху табличното умножение и деление. В часа учениците с интерес и любознателност решаваха „трудните“ задачи с помощта на електронния учебник по математика и различни дидактични игри. С лекота боравиха с таблети и смарт телефони, използвайки различни приложения, които правят решаването на задачи забавно и интересно. Истинско забавление настъпи, когато в решаването на задачите се включи и тялото. Подскачайки и с различни движения, използвайки софтоера "€žДжъмпидо" и Кинект устройство за засичане на движения, децата искрено се забавляваха и показаха, че чрез играта ученето е лесно и интересно.

s5033342 origs5033361 1 orig

 
Специална награда от Национален конкурс за Раховчетата ПДФ Печат Е-мейл

1 nagrada 2vВече са известни резултатите от ІХ национален конкурс за мартеници "€žПижо и Пенда"2017 за изработка на най-голяма, най-дълга, най-оригинална мартеница, пано и обемна кукла, организиран от НЧ "П. К Яворов" 1926 с. Мещица и Сдружение "Дай, бабо, огънче" гр. Перник.

Участвали са 1245 мартеници от 87 институции в България, от българските училища в Испания, Канада, Турция, Румъния, бесарабски българи в Молдова и Украйна. Наградите са:  разпределени в три възрастови групи - до 7 г., между 7 г-14 г. и над 14 г. по критериите достоверност, художествена стойност и оригиналност. .

С част от най-красивите червено-бели символи е подредена изложба в Общинския младежки дом в гр. Перник. Средствата от продажбата на мартеници от конкурса са  дарени за лечението на 11-годишния Георги Валентинов.

Журито оповести 6 специални награди и І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място в отделните категории.

Раховчетата от ІІв клас за пореден път показаха, че успешно могат да се състезават с ученици от цялата страна, както и с тези получаващи допълнителна подготовка от различни арт работилници, арт ателиета и клубове с приложна насоченост.Тяхната мартеница бе удостоена със Специалната награда за най-голяма мартеница.

 
Мартеница 1,5 м за участие в национален конкурс изработиха "Раховчетата" ПДФ Печат Е-мейл

1 matr orig1,5 метрова мартеница изработиха децата от ІІ "€žв" клас . С нея второкласниците ще участват в ІХ национален конкурс на Сдружение "Дай, бабо, огънче" в Перник. За да направят мартеницата, децата са използвали близо 0,5 кг бяла и червена прежда, а изработването й им е отнело една седмица. В работата заедно с малчуганите са се включили и техните родители и учителките им Даниела Велчева и Вероника Божкова. "За първи път участваме в този конкурс, а идеята за модела на мартеницата и техниката на изработване е изцяло на децата"€, сподели Даниела Велчева.

Мартениците, участващи в националния конкурс ще бъдат разпродадени, а средствата ще бъдат насочени за благотворителна цел - лечение на болно дете.

1,5 метровите Пижо и Пенда ще бъдат транспортирани като колетна пратка до Перник от "Български пощи"€.

Всъщност децата от ІІ "€žв" клас са приятели на служителите от горнооряховската поща. Всяка година те се включват в конкурса на "€žБългарски пощи"€ за най-оригинално писмо до Дядо Коледа и винаги печелят награда.

 


Страница 10 от 22