Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
„Направи две и дари едно от тях! Подари усмивка на дете в Коледната нощ!” ПДФ Печат Е-мейл

1Gaidarova oУчениците от 1а клас с класен ръководител Зарка Гайдарова - СУ "Вичо Грънчаров" посетиха Историческия музей в града. Взеха участие в Коледна работилница под надслов "Направи две и дари едно от тях! Подари усмивка на дете в Коледната нощ!"сръчните ръчички на малки първокласници изработиха с трепет коледни играчки и подредиха своите изделия на Коледния благотворителен базар.

 
Метър и половина писмо до Дядо Коледа изпратиха второкласниците с класен Даниела Велчева ПДФ Печат Е-мейл

s5032410 origПисмо, голямо 1,5 метра изпратиха до Дядо Коледа "Раховчетата"€ от ІІ "в"€ клас на СУ "€žВичо Грънчаров"€. Така малчуганите се включиха в конкурса на Български пощи за най-красиво писмо до добрия старец. Децата посетиха Пощенската станция в Горна Оряховица, спазиха изискванията да сложат пощенска марка от 0.65 лв. и с надежда изпратиха своята пратка. В продължение на седмица второкласниците, с помощта на своите учители изработват високия 1,5 метра Дядо Коледа. И тъй като тази година в училище децата изучават как се пише писмо, сега на практика са приложили своите знания. В голямото писмо до добрия старец всяко от децата е написало своето желание за коледен подарък.

"€žРаховчетата" от СУ "€žВичо Грънчаров"€ за втора поредна година се включват в конкурса на "Български пощи" за най-красиво писмо до Дядо коледа. Миналата година писмото им бе отличено с награда, затова тази година малчуганите са още по-амбицирани, сподели учителката им Даниела Велчева. В края на седмицата по специален начин важната пощенска пратка ще бъде транспортирана до централата на "€žБългарски пощи" в София.

 
Oтбелязваме „Седмицата на Бащата“ ПДФ Печат Е-мейл

През втората седмица на месец ноември да отбелязваме "Седмицата на Бащата"€œ. Тази година тя ще премине под мотото "Баща на място" в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

ИЗЛОЖБА "ЛЮБИМОТО НИ МЯСТО С ТАТКО"

3 ulas NedkovaIMG 2542През СЕДМИЦАТА на бащата от 07. -€“ 13.11., която тази година се проведе под мотото "Баща на място"€, учениците от ІІІ "€žа" клас с класен ръководител Ваня Недкова изненадаха своите бащи с рисунки на тема: "€žЛюбимото ни място с татко"€. Подготовката започна още предишната седмица, в която учениците разказваха за любимите места, на които ходят с бащите си. В час по изобразително изкуство те облякоха своите разкази в цветове, а на 12. 11.2016 г.€žпосветиха цял един ден на своите бащи и всички значими за тях мъже (батковци, дядовци, вуйчовци, чичовци), като ги поканиха да вземат участие във футболната среща с бащите на ІІ "€žв"€ клас.

Да бъдеш баща - заедно с тати и мъжете важни за нас

s5032344 origПрез Седмицата на Бащата татковците и другите значими за децата мъже - дядо, батко, чичо, вуйчо, могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си. Ще търсим мястото на бащите, къде всеки от нас е поставил своя баща, къде виждат себе си днешните татковци, и къде е мястото на бащите в българското общество днес.
За втора година Раховчетата-ІІв клас с класен ръководител даниела Велчева отбелязаха тази седмица, заедно със значимите за тях мъже. На 12.11.2016 г., заедно с младежите от Горнооряховски младежки парламент и ІІІ "а" клас с ръководител Ваня Недкова на СУ "Вичо Грънчаров" , се проведоха футболни срещи между деца и родители, а майките и останалите деца се забавляваха с различни спортни и забавни игри.
Игрищата в парк "Никола Панайотов" в кв. "Пролет" бяха изпълнени с много положителни емоции в съботния ден.

 
Да спортуваме с мама и тати сред природата ПДФ Печат Е-мейл

115 DSC 0031 1Във връзка с Европейската седмица на движението-Time to move, която се провежда във всички европейски градове през октомври, ученици и родители от 2€žВ€œ клас на СУ "Вичо Грънчаров", гр.Горна Оряховицас класен ръководител Даниела Велчева и Сдружение "€žМладежка толерантност"€œ подпомогнати от СИП-България организираха и проведоха спортни игри „Игри в играта“-намери съкровището, която се осъществи по асфалтирания път към хижа "€žБожур" . В много положителни емоции и прекрасно настроение преминаха незабелязано петте километра до поляната на х."Божур". деца и родители заедно се съревноваваха помежду си, за да спечелят поредната награда в една от 10 те игри по маршрута. Скачаха, бягаха, надуваха балони и още много спортни дейности осъществиха заедно семействата. На поляната ги чакаха още изненади. Търсейки съкровищата, ходиха по въже над земята и преодоляваха различни препятствия.

115 DSC 0031 2Провеждането на спортните дейности "€žДа спортуваме с мама и тати сред природата"€œ, се оказа добър вариант за прекарване на един съвместен ден на родители с деца, на взаимно опознаване и опознаване на природата. В непринудени разговори родители, деца и младежи научаваха повече за програмата ЕВРОДЕСК и европейската кампания, за възможностите от различни инициативи свързани с опазване на околната среда, спорта, здравословния начин на живот и различните опасности при ползването на интернет от подрастващите.

След направената блиц анкета се установи желанието за повече такива мероприятия даващи възможност на семействата да бъдат повече време с децата си.

 
Седмицата на четенето-10-14 октомври 2016 г. ПДФ Печат Е-мейл
za saitaNEW 2

Любовта към четенето се формира в семейството и се развива и култивира в училище и в жизнената среда. Трудно, но не невъзможна мисия в днешния дигитален свят. Насърчаването на четенето сред учениците е предизвикателство, което предполага нестандартни подходи, провокира творчески реакции и при всички случаи зарежда с добро настроение. Защото четенето трябва да е забавно, знанието - престижно, а градските културни институци舓 оживени от млади хора.

На 11.10.2016 г. , деветокласници прочетоха и обсъдиха с учениците от I "б" клас интересни приказки за животни от български автори.
На 14.10.2016 г. Марина Костадинова, Лора Панайотова и Мартина Пашаланова взеха участие в рецитирането на стихотворение на български автори.
 


Страница 11 от 22