Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Изложба „Аз обичам да чета!“ ПДФ Печат Е-мейл

za saitaSAM 3622В седмицата от 10 до 14 октомври 2016г. Средно училище "Вичо Грънчаров" се включи в националната инициатива за насърчаване и повишаване на грамотността. Първата инициатива бе на 10.10.2016г - добре подредена изложба "Аз обичам да чета!" - страници от читателски дневници.Учениците от трети и четвърти клас изложиха своите, старателно попълнени през лятната ваканция, читателски дневници. Веселите илюстрации и красиво преписаните кратки откъси от художествени произведения впечатлиха училищната общност. Любопитство предизвикаха най-вече страниците от читателските дневници на родители на деца от начален етап. Те ни върнаха 30 години назад във времето и ни доказаха, че традициите продължават и днес. Изложбата имаше за цел да убеди учениците, че четенето е забавно и полезно. Стремежът към знанието е бил и ще бъде вечен и жив!

 
Най-добър рецитатор на стихотворения от български творци ПДФ Печат Е-мейл

P1140767На 12.10.2016г. учениците от третити и четвърти клас на Средно училище "€žВичо Грънчаров" се включиха активно в Националната седмица на четенето, която се провежда за втора поредна година. Те организираха състезание по български език под надслов "€žНай-добър рецитатор на стихотворения от български творц"€œ, заедно със своите класни ръководители: Ваня Недкова, Мариана Георгиева, Маруся Йорданова, Миглена Димитрова и Татяна Георгиева. Събитието се проведе в актовата зала на училището. Учениците в рамките на една седмица трябваше сами да подберат и научат стихотворения от български автори. Рециталът запозна малките ученици с произведения, които ще изучават в часовете по литература, а най-големите от начален етап с усмивки си припомниха вече изучени такива. Вълнението бе огромно, но аплодисментите на публиката стопиха всяко притеснение. Сборната формация от ученици и учители се забавлява чудесно и остана удовлетворена от представените изпълнения!

 
Малки и големи „раховчета” четоха заедно ПДФ Печат Е-мейл

s5032042 orig 1На 11.10.2016г., във връзка с Националната седмица на четенето, децата от IIв и VIв клас проведоха съвместен час, в който представиха любимите си книги.Сред най- харесваните от всички бе произведението "€žПипи Дългото чорапче"€.Малки и големи четоха откъси от него, като старт на четенето даде директорът на училището-г-жа Николинка Попйорданова, която бе гост на събитието.

Силно развълнува всички ученичката Мария Лалова, която влезе в класната стая преоблечена като героинята Пипи и се превъплъти в нейната роля.

Интересното съвместно мероприятие завърши с работа по програмата Envision. Разделени на групи, учениците демонстрираха знанията си за художествената творба на Астрид Линдгрен.

 
194 – годишнината от основаването на СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

6359875685668601901Патронният празник на СОУ "Вичо Грънчаров" започна на 10.05.2016 г. С рисунки на асфалт на тема "Моят любим герой от приказките", учениците от І - ІІІ клас отбелязаха 194-тата  годишнина от основаването на училището. Въпреки променливото време, децата създадоха чудесни илюстрации и се забавляваха от сърце. Празничното настроение продължи и на 13.05.2016 г, когато малките ученици играха любимите си спортни игри в двора на училището. Класовете на г-жа Славка Кушева и Даниела Велчева се забавляваха в парк "Христо Ботев".€Трети "а" клас , с класен ръководител Миглена Димитрова, посети традиционната изложба на творби на учениците от І до ХІ клас, подредени в Художествена галерия "Недялко Каранешев". Малките първокласници също се насладиха на изкуството на големите каки и батковци. Г-жа Татяна Георгиева и трети "б" клас посетиха историческия музей, за да се запознаят с миналото на своя роден град и живота на Вичо Грънчаров.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/4731-2016-05-13-09-40-56.html

 
С финалисти на „Математика без граници” ПДФ Печат Е-мейл

111математика без IMG 2375Състезанието "Математика без граници"се провежда в няколко кръга - есен, зима, пролет и финал през юли в град Несебър. То е международно и в него участват ученици от България, Русия, Беларус, Казахстан, Турция, Молдова, Узбекистан, Мексико. Всеки кръг от турнира се провежда с тест за всяка група с продължителност за решаването му 60 минути.

 За финалния кръг в Несебър от 1 до 3 юли се класираха Стефан Попов от 4 "а" клас , Светлозара  Колева от 3 "а" клас.

 Желаем им достойно представяне!

 


Страница 12 от 22