Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Националното външно оценяване на учениците от ІV клас ПДФ Печат Е-мейл

Националното външно оценяване на учениците от ІV клас се осъществява, чрез изпитвания за установяване постигането на очакваните резултати от обучението, определени с държавните образователни изисквания за учебното съдържание по Български език и литература на 10.05.2010г., Математика на 11.05.2010г., Човекът и природата на 12.05.2010г. и Човекът и обществото на 13.05.2010г. за началния  етап на основното образование.

Следващата  информация е за регистрирани.

 
Национално финално състезание към Сдружение на българските начални учители. ПДФ Печат Е-мейл
sastezanie-S7003497На 27.04.2010 г. от 12.15ч в СОУ „Вичо Грънчаров” се проведе националното финално състезание, организирано от Сдружение на българските начални учители. Класирани ученици са : Иоан-Парашкев Петров от І клас, Катрин Димитрова, Вилиан Попов и  Илия Илиев –от ІІ клас, Алекс  Божинов, Петър Иванов и Стефани Новакова от ІІІ клас, Никола Михайлов Граматиков и Денислав Красимиров Станчев от ІV. Състезанието включва учебен материал от всички изучавани дисциплини и е вариант за подготовка на малките ученици към тестовото изпитване.                                      Успех на малките ни финалисти!
 
Учениците от І „б” клас отпразнуваха „Деня на земята”. ПДФ Печат Е-мейл

 

v_bibliotekata-S7003480На 22. 04. 2010 г. /Денят на Земята/ учениците от І „б” клас посетиха детския отдел на читалищната библиотека , където споделиха мисли и знания за опазването на планетата Земя. Научиха много нови интересни факти за полюсите на планетата, вулканичните изригвания, земетресенията и парниковия ефект. Задаваха гатанки за представители на живата и неживата природа и показаха своите читателски уменията.

plakat-S7003476

Празникът завърши със засаждане на малък декоративен храст  пред училището , с което първокласниците дадоха  своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

ZasagdaneS7003475

 
22 Април - Ден на Земята ПДФ Печат Е-мейл

Международният ден на Земята (известен като Ден на Земята) се отбелязва ежегодно на 22 април . На този ден много страни призовават населението да се чувства като една общност, да защитава мира на планетата и да пази красива земната  природа.

1Resize_of_Treti_klas

По традиция и тази година учениците от ІІІ „в”  отбелязаха този ден.  Те нарисуваха  рисунки на тема  „Да пазим Земята и нейната вода”. В часа на класа  проведоха разговор на  тема „Какво можем да направим, за да честваме всеки ден Деня на Земята?”. Всички се обединиха около идеята, че малките неща, които всеки от нас може да прави в ежедневието си, за да сме по-малко консуматори и да засвидетелстваме уважението си към нашата планета,  ще помогнат да я запазим от унищожение.  „Въоръжени” с ръкавици и найлонови торби, те почистиха района на училището от отпадъци. Техните торбички се напълниха с всевъзможни неща – от фасове, хартийки от бонбони и закуски до пластмасови и стъклени шишета. Истинска находка за тях бе  мобифонът, който намериха в градинката около училището.

P210410_15.31                              S5031641

 
СОУ „Вичо Грънчаров” приветства своите първокласници ПДФ Печат Е-мейл


   На 13 април 2010 година  в СОУ „Вичо Грънчаров” по стар български обичай  с пита и сол, в знак за гостоприемство и „Добре дошли”, бяха посрещнати първокласниците и техните родители. В актовата зала на училището се състоя родителска среща с концерт, изнесен от учениците от начален курс. Бъдещите първокласници и техните родители чрез виртуална разходка бяха запознати с условията на обучение, извънкласни дейности и отдих, които ще ги съпътстват в годините. Спонтанно се изви българско хоро на учители, родители и ученици.


 


Страница 14 от 15