Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Hа светлия християнски празник Въведение Богородично ПДФ Печат Е-мейл

21-IMG 1108Искам да съм мъничък вълшебник,

за да мога с пръчица в ръка

да създам магически учебник,

който се нарича "Доброта"!

С тези прекрасни думи започна вечерта, посветена на доброто и светлия християнски празник Въведение Богородично, на учениците от  IVб клас с класен ръководител Емилия Димитрова. С песни и стихотворения децата разказаха за проекта, по който работят тази учебна година „Добрите обноски“. А те се възпитават от семейството през училището и в обществото.

Особено място бе отделено на ролята на семейството и книгите при възпитанието на децата в доброта. Майката на Ралица, Даниела Рашкова, прочете откъс от любимата си книга „ Пипи Дългото чорапче“, а баба Милка, баба на четвъртокласника Михаел, разказа за традициите на християнския празник. Заедно с изпълнителите от фолклорна група „Здравец“ поздравиха всички присъстващи с няколко народни песни и им пожелаха много здраве, любов и благоденствие в семействата. Както е българската традиция за този ден,  празникът завърши с разчупване на питка

21-2IMG 1133

 
Художници, участници в ХV-то издание на пленер „Живописатира”, на гости в СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

за сайта-IMG 0910Марина Прюфер от Берлин-Германия и Костел Паун от Рошиори де Веде-Румъния, участници в ХV-то издание на пленер „Живописатира“, посетиха СОУ „Вичо Грънчаров“. Художниците разгледаха изложба на ученици от училището и се срещнаха с участниците в група по проект УСПЕХ - Клуб „Млад журнарлист - Лъвски сърца” с ръководител Ваня Недкова.

На своите гости малките журналисти разказаха за работата в клуба и подариха вестници за спомен. Художниците се отблагодариха с автографи, а Костел Паун подари своя картина на клуба.

 Всички се разделиха с пожелания за нови срещи.

 
Приятелството в личния свят на нашите ученици заема важно място ПДФ Печат Е-мейл

„Приятелството в моя свят” е темата на конкурса, който местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за пореден път обяви по случай Международния ден на приятелството – 9 юни. Сред наградените участници са:

Преслав Кушев от IIIб клас – „Специална награда” за литературно творчество, Преслава Георгиева  от IIIб клас – II място и Александър Славев от IIIб клас – III място клас за рисунка във възрастова група I-IVклас.  С „Поощрителна награда за участие” са оценени рисунките на нашите ученици Ваня Косева, Мартина Петрова, Йоана Тодорова, Паолина Караиванова и Йоан Кочев. И тъй като успехът е винаги там, където заедно и с приятелски чувства работят учениците и техните учители, комисията, с председател заместник-кметът Йорданка Кушева, със специални грамоти за висок професионализъм при работа с деца  награди и началните учители-ръководители Славка Иванова и Миглена Димитрова. Искрено се надяваме на  устойчивите нагласи за разбиране на другите хора, сътрудничеството, подкрепата, уважението и толерантността в нашето ежедневие.

Gramota- Miglena

Gramota- iSlavka

 
"Награди от конкурсите "Заедно в XXI век" и "Зелената планета" ПДФ Печат Е-мейл

 За участие в МЕЖДУНАРОДЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ЗАЕДНО В ХХІ ВЕК“ 2014 г.учениците и учителите от СОУ”Вичо Грънчаров отново имат  престижни награди:

1-uxgy 009ПОЕЗИЯ

Първа възрастова група

1 - 4 клас

Отличени

-Георги  Кръстев – СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

Поощрителна награда:

2-uxgy 0032-uxgy 004-Ивелина  Николова – СОУ Вичо Грънчаров“,

гр. Горна Оряховица

-Мартина  Костадинова - СОУ „Вичо Грънчаров“,

гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Грамота ЙоанаПРОЗА

Първа възрастова група

1 - 4 клас

Поощрителна награда

-Йоана Николаева Генкова – СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

2 Kremena uxgy 0073 Nevjanka-uxgy 008    1 Vanja-uxgy 006         ОТЛИЧЕНИ УЧИТЕЛИ - КОНСУЛТАНТИ

17.Ваня Недкова

18.Кремена Витанова

19.Невянка Личева 

 

За участие в  НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС
„ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА - 2014“

награди-SANY0194ІІІ Раздел „Живот на горите и съдби на хората“ - литературен конкурс

Поезия

Първа възрастова група

1 - 4 клас

I награда

Теодора Андонова – 4 а клас, 8 СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

1 tatjana-uxgy 005Наградени педагози – консултанти

-Татяна Георгиева - СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

 

Награждаване бе на 17.06.2014 г.  /вторник/ в 11,00 ч. в голямата зала на Руския културно-информационен център,гр. София, ул. „Шипка“ № 34


 
Маратон на четенето ПДФ Печат Е-мейл

Maraton an cheteneto1Маратонът на четенето се провежда в периода 2-23 април. По повод Международния ден на книгата – 2 април, Асоциация „Българска книга“ откри Национална кампания за насърчаване на четенето сред най-малките.

 „На рождената дата на Андерсен, 2 април, в цял свят се празнува Международният ден на детската книга. Кампанията е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин. Мисията на Асоциация „Българска книга“ е да насърчи четенето сред децата и юношите и да алармира обществото за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и децата. Активностите са подкрепени от популярните личности на България в акция „Известните българи четат на деца“.

Maraton an cheteneto2Раховчетата от ІІІ „в“ клас бяха  подкрепени от зам. кмета на Община Горна Оряховица  г-жа Йорданка Кушева и г-жа Невянка Личева - помощник директор на СОУ „Вичо Грънчаров“, които  бяха техни гости.

Заедно с Ботевчетата от ІІІ „а“ клас на СОУ „Христо Ботев“ в Разград те проведоха съвместно четене на "Патиланци" от Ран Босилек. Отново осъществиха скайп връзка по време, на която се запознаха с писателя Ран Босилек и неговите произведения. Четоха откъси от "Патиланци". Заедно с тях четоха и госпожа Кушева и госпожа Личева. В края на връзката им с помощта на  Bee-Bot Мая, провериха какво са запомнили от прочетеното.

Ran bosilek

Ran bosilek 2Преди да се разделят се поздравиха с настъпващите светли празници и си пожелаха следващата им оn-line среща да осъществи много скоро

 


Страница 16 от 22