Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
СОУ „Вичо Грънчаров” приветства своите първокласници ПДФ Печат Е-мейл


   На 13 април 2010 година  в СОУ „Вичо Грънчаров” по стар български обичай  с пита и сол, в знак за гостоприемство и „Добре дошли”, бяха посрещнати първокласниците и техните родители. В актовата зала на училището се състоя родителска среща с концерт, изнесен от учениците от начален курс. Бъдещите първокласници и техните родители чрез виртуална разходка бяха запознати с условията на обучение, извънкласни дейности и отдих, които ще ги съпътстват в годините. Спонтанно се изви българско хоро на учители, родители и ученици.


 
Национално състезание на Сдружение на българските начални учители за ученици от І – ІV клас. ПДФ Печат Е-мейл

На 19 февруари 2010 г. се проведе второто състезание от Национално състезание на Сдружение на българските начални учители за ученици от І – ІV клас. Организатори са МОМН, РИО, НДД, СБНУ, а партньори на Сдружението са Синдикатът на българските учители, Софийски университет - Факултет „Славянски филологии” и Асоциация „Родители”.

То премина под формата на тест . Той включва задачи от учебното съдържание по Математика, достъпни за всички ученици и подходящи за самостоятелна работа. В него има забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците. Богатите илюстрации са част от ключа към верните отговори.

Състезанието се провежда едновременно във всички училища в страната. В него са взели участие 4 705 първокласника, 4 448 второкласника, 3 853 третокласника и 3 836 четвъртокласника. Участниците, които получат два пъти максимален брой точки, имат право на участие в Националното финално състезание.

Ученици получили максимален брой точки:

І клас Александър Монев, Иван Иванов, Цветомир Петров, Иоан-Паршкев Петров

ІІ клас Добри Иванов ,Илия В Илиев ;

ІІІ клас Алекс Божинов , Йоана Мутафчиева

ІV клас Денислав Станчев ,Никола Граматиков ,

Алекс Божинов от ІІІ клас, Денислав Станчев от ІV и Никола Граматиков от ІV клас, вече са с право за участие в Националното финално състезание.

 

 
Прием на първокласници за учебната 2010/2011г. ПДФ Печат Е-мейл

 

Уважаеми родители,

Обявяваме възможност за прием на още 10 ученика!

Прием на първокласници за учебната 2010/2011 година

  • за деца от всички социални групи;
  • за практичните, които мислят за бъдещето си, залагайки на качествено образование в спокойна обстановка;
  • за амбициозните, които желаят да изучават език и компютри, да посещават кръжочни дейности по музика и изобразително изкуство, да участват в извънкласни форми на дейности;
  • за обичащите да спортуват – футбол, баскетбол, ръгби, тенис;
  • за желаещите да ползват столово хранене в училище;
  • за желаещите децата им да бъдат на целодневна организация /безплатна занималня/.
  • за вашите деца!
продължава>
 
Първото състезание „Аз, природата и светът” ПДФ Печат Е-мейл

На 6 януари 2010 г. се проведе първото състезание от Национално състезание на Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ за ученици ІІІ – ІV клас. Организатори са МОМН, РИО, НДД, СБНУ, а партньори на Сдружението са Синдикатът на българските учители, Софийски университет - Факултет „Славянски филологии” и Асоциация „Родители”.

 

В първото състезание „Аз, природата и светът”, участие взеха ученици от ІІІ „а”, ІІІ „в”, ІV „а”, ІV „б” и ІV „в” клас на СОУ „Вичо Грънчаров”. То премина под формата на тест, с въпроси от отворен и затворен тип. Тестовите въпроси са от учебното съдържание по учебните предмети Човекът и природата - 3 и 4 клас и Човекът и обществото - 3 и 4 клас, които трябва да се решат в рамките на един учебен час. В теста има забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците.
продължава>
 


Страница 16 от 16