Начало Физическо възпитание и спорт

Физическо възпитание и спорт
Пореден значим успех в областта на спорта за нашето училище! ПДФ Печат Е-мейл

schtafeta DSC05759

47-та Традиционна лекоатлетическа щафета – обиколка на град Горна Оряховица се проведе на 8 май /четвъртък/ от 18.00 ч. Състезателите бяха  разпределени на 8 поста. 15 отбора, разделени в четири категории застанаха на стартовата линия.

1 masto DSC05781Нашите момичета бяха най бързи  и станаха шампионки!  Градоначалникът поздрави спортистите и им връчи купи и грамоти.

finisch DSC05770Браво момичета!  Дано да продължите да славите нашето училище!

 
Успех на нашите футболисти! ПДФ Печат Е-мейл

1sastezateliВ събота 26,04,2014г. на базата на „Спортно Търново „ се проведе традиционния турнир на Соса Сола под надслов ” Движи се!” .  Нашите малки футболисти, въпреки крехката си възраст се представиха достойно, като направиха страхотно впечатление с футболните си умения. Освен това проявиха голяма активност в допълнителните игри и заслужено спечелиха 4 от 10 те оригинални футболни топки

 
Спортa в СОУ ” Вичо Грънчаров ” ПДФ Печат Е-мейл

sport 1Традиционно нашето училище участва в ученическите игри в спортовете: тенис на маса, волейбол, баскетбол, футбол и лека атлетика. Тази година училището е победител в Общинския етап при момичета – тенис на маса 7 клас, момичета – лека атлетика до 7 клас и отбора по футбол до 7 клас. Те продължават в областния етап, които ще се проведе през месец май. Останалите отбори заеха следните места: Волейбол девойки до 12 клас – второ място; Волейбол юноши до 12 клас – четвърто място; Баскетбол девойки до 12 клас – второ място; Баскетбол юноши до 12 клас – второ място; и футбол юноши до 12 клас – четвърто място. futbol-obВъпреки че не продължават в следващите надпревари , те достойно представиха нашето училище.sport4sport 3

sport 2

 
Свидетелство за национално признание ПДФ Печат Е-мейл

Генералният секретар на българската федерация по ръгби – Георги  Маринкин идва по покана на отбора на СОУ”Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица

RR-IMG_0358Отборът по ръгби в СОУ”Вичо Грънчаров” съществува от четири години под ръководството на Красимир Кръстев и Георги Касабов. Началото е трудно, но с времето и с завоюваните отличия привлича все повече ученици Започват да се включват и младежи,  желаещи да се занимават с този спорт и от други училища. RR-P1014_24-05-10Средства няма, тренировките се провеждат в  училищния салон и на тренировъчното игрище по футбол на стадион „Локомотив”,  но резултатите са положителни . Това е спорт все още малко развит в нашия регион. Не се познава добре  и затова особено полезна ще бъде срещата с г-н Маринков.

RR-SDC14390Тук той ще проведе тридневен курс-практикум по „Ръгби 15”. Г-н Маринкин ще присъства и на двубоят  между отборите на СОУ”В.Грънчаров” , участници в клуб по ръгби „Локомотив – 2004”и отбора на „Орлите”, град Свиленград. Срещата ще бъде на 09.10.2010г. от 12.00 на тренировъчното футболно игрище на стадион „Локомотив” – Горна Оряховица

Да пожелаем успех на нашите представители!!!

 
Четвърти в Републиката ПДФ Печат Е-мейл

tenis-gramota_2Отборът по тенис на маса – девойки 8-10 клас, участник във финалите на „Ученически игри – 2010” в гр.Търговище от 04-06.2010 година се класира на четвърто място.

tenis-gramotaХатче Хюсеинова, Десислава Димитрова и Зорница Траянова загубиха малкия финал, след крайно оспорвана борба от гр.Видин с 4:3 гейма.

tenis-gramota_3

Липсата на спортен шанс споходи и Хатче Хюсеинова в индивидуалната надпревара, където на финала след много обрати и инфарктни моменти, нашата състезателка загуби с 3:2 гейма и се класира втора на личното държавно ученическо първенство. 

 

За достойното Ви представяне, емоционално натоварване и положения труд от сърце благодарим!

P060610_11.57_01P060610_12.11

 


Страница 3 от 6