Начало Физическо възпитание и спорт

Физическо възпитание и спорт
Свидетелство за национално признание ПДФ Печат Е-мейл

Генералният секретар на българската федерация по ръгби – Георги  Маринкин идва по покана на отбора на СОУ”Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица

RR-IMG_0358Отборът по ръгби в СОУ”Вичо Грънчаров” съществува от четири години под ръководството на Красимир Кръстев и Георги Касабов. Началото е трудно, но с времето и с завоюваните отличия привлича все повече ученици Започват да се включват и младежи,  желаещи да се занимават с този спорт и от други училища. RR-P1014_24-05-10Средства няма, тренировките се провеждат в  училищния салон и на тренировъчното игрище по футбол на стадион „Локомотив”,  но резултатите са положителни . Това е спорт все още малко развит в нашия регион. Не се познава добре  и затова особено полезна ще бъде срещата с г-н Маринков.

RR-SDC14390Тук той ще проведе тридневен курс-практикум по „Ръгби 15”. Г-н Маринкин ще присъства и на двубоят  между отборите на СОУ”В.Грънчаров” , участници в клуб по ръгби „Локомотив – 2004”и отбора на „Орлите”, град Свиленград. Срещата ще бъде на 09.10.2010г. от 12.00 на тренировъчното футболно игрище на стадион „Локомотив” – Горна Оряховица

Да пожелаем успех на нашите представители!!!

 
Четвърти в Републиката ПДФ Печат Е-мейл

tenis-gramota_2Отборът по тенис на маса – девойки 8-10 клас, участник във финалите на „Ученически игри – 2010” в гр.Търговище от 04-06.2010 година се класира на четвърто място.

tenis-gramotaХатче Хюсеинова, Десислава Димитрова и Зорница Траянова загубиха малкия финал, след крайно оспорвана борба от гр.Видин с 4:3 гейма.

tenis-gramota_3

Липсата на спортен шанс споходи и Хатче Хюсеинова в индивидуалната надпревара, където на финала след много обрати и инфарктни моменти, нашата състезателка загуби с 3:2 гейма и се класира втора на личното държавно ученическо първенство. 

 

За достойното Ви представяне, емоционално натоварване и положения труд от сърце благодарим!

P060610_11.57_01P060610_12.11

 
‘’Ученически игри – 2010’’ в гр.Разград ПДФ Печат Е-мейл

tenis_devetoНа проведените финали от ‘’Ученически игри – 2010’’ в гр.Разград на 03-06.05.2010 по тенис на маса за момичета и момчета 5-7 клас, нашият отбор в състав: Ива Кукова – 4кл, Маринела Славова 3кл. и Анабел Некова 5кл. се класира на 9 място.

plaket2222Най-малките участници в този финал, макар и с една победа, спечелиха сърцата на организаторите и публиката със своята детска неподправеност, спортна всеотдайност и технико-тактическа подготовка.

tenis_AsociaciaПо мнението на много специалисти победите, медалите и купите са пред тях и е въпрос на още малко време и упорити тренировки под вещото ръководство на Т.Берова.

Благодарим, вярваме, гордеем се с вас, скъпи деца.

 
Пореден успех за ръгбистите oт СОУ „ Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

DSC00391На 18.05.2010г. се проведе състезание от държавното първенство по ръгби в гр. София.

В турнира за юноши младша възраст / 14-15г./ учениците от СОУ „ Вичо Грънчаров” се класираха на четвърто място.

Състезанието се проведе при неблагоприятни метериологични условия и засилена конкуренция.

DSC00393Въпреки трудностите момчетата защитиха достойно името на училището и спечелиха четвърто място.

В турнира взеха участие 8 отбора.

На първо място се класираха: Балканска Котка гр. Берковица, втори са Локомотив София. Трето място зае досегашният фаворит в държавното първенство „ Орлите” Свиленград. В дъното на класирането останаха отбори от Габрово, Бургас, Своге и Варна
 
Резултати от щафетната обиколка на града. ПДФ Печат Е-мейл

NnNagrada_-schtafeta2Традиционно училище СОУ „Вичо Грънчаров” се представя с пълн комплект отбори в щафетната обиколка на града.Тази година най-престижно място завоюваха юношите ІХ-ХІ клас – първо място и грабнаха купата за възрастта си.Момчетата допринесли за победата са:Никита Маринов, Веселин Железаров, Андриан Мусев, Стоян Мусев, Мирослав Георгиев, Даниел Маринов, Йордан Бисеров и Велизар Панчев.NNagrada_-schtafeta4

Отбора на момчетта V-VІІІ клас след драматична борба останаха втори. Състав на отбора: Виктор Бакърджиев, Димитър Пейков, Ивайло Бочуков, Емил Райков, Сабри Сабриев, Йордан Маринов, Никола Какамъков и Антоан Илиев.

NNagrada_-schtafeta3Момичетата до VІІІ и девойките до ІХ клас останаха на трето място. Състава V-VІІІ клас: Кристина Костадинова, Деница Николова, Бисерка Янкова, Деница Велкова, Бахар Осман, Теодора Йосифова, Ралица Стойчева , Женя Колева и Симона Попова.

  NNagrada_-schtafeta1Състав девойки ІХ-ХІ клас Любка Георгиева, Поля Браткова, Евгения Русева, Петя Димитрова, Стефка Рашкова, Любов Ненкова, Яна Енева и Йоана Енчева.
schtafeta-DSCF1268schtafeta_-DSCF1263
 


Страница 3 от 5