Начало Гордост Днес

Днес
Коледното математическо състезание 2013 ПДФ Печат Е-мейл

  На 15 декември 2013 година се проведе Коледното математическо състезание за ученици от 1-ви до 12-ти клас. В ПГЕЕ „ М.В.Ломоносов” – гр. Горна Оряховица и ПГТ „ Д-р Васил Берон” – гр. Велико Търново мериха сили над 700 ученика от Великотърновка и Габровска област.

група по успехОт СОУ „ Вичо Грънчаров” участие взеха 48 ученика.  Най-многобройна бе групата на първокласниците – близо 200 ученика. Полина Зоранова Александрова от 1-ви  А клас се изкачи на стълбичката на победителите като зае 6-то място , а  Светлозара Димова Колева  от същия клас е 8-ма в класирането.

 

Сред петокласниците на първо място с максимален брой точки отново е Тодор Руменов Петров от 5-ти Б клас. С добри постижения са Александър Станиславов Монев и Иоан-Парашкев Атанасов Петров, съответно от 5-ти Г и 5-ти А.

Грамота VilianВилиан Цанев Попов от 6-ти клас е втори в групата си.

Победители в горен курс са :

9-ти клас -Габриела Пламенова Николова 6-то място.

12-ти клас - Христина Валентинова Христова 1-во място.

12-ти клас - Маряна Валентинова Савова 6-то място.

Гамота габриела

Гамота ХристинаГамота МарианаНа всички участници желаем весели Коледни и Новогодишни празници и нови победи.

 

 
Учениците от СОУ „Вичо Грънчаров” победители в общинския етап ПДФ Печат Е-мейл

Ученически игри по футбол 

futbol-obПриключи общинският етап от ученическите игри по футбол.Във възрастова група 5-7 клас победата заслужено спечелиха учениците от спортната паралелка на СОУ „Вичо Грънчаров” Двубоите предложиха много емоции на публиката и преминаха доста оспорвано.Въпреки ,че противниците  превъзхождаха във възрастово и физическо отношение

Възпитаниците на треньорът Любомир Генчев се бориха мъжки и извоюваха заслужена победа.

futbol 2

 
„Млади таланти” 2013 г. ПДФ Печат Е-мейл

denislav

 

 

Национален конкурс „Млади таланти” 2013 г.
Отлично представяне.

 
Възпитаничка на СОУ „Вичо Грънчаров” получи плакет за изключителни постижения ПДФ Печат Е-мейл

Janeta IMG 9642Плакет за изключителни постижения на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев получи възпитаничката на СОУ „Вичо Грънчаров Жанета Желязкова. Само за месец абитуриентката бе удостоена с престижното звание Лауреат в две национални олимпиади-по История и цивилизация и по Български език и литература.

Отличните представяния на Жанета Желязкова й дадоха право да стане студент по българска филология, без да се явява на изпити. Талантливото момиче е избрало обаче да учи право в Софийския университет и вече може да се похвали с отлични резултати на предварителните изпити по история и български език.

Призовите места в двете национални олимпиади не са единствените постижения на Жанета Желязкова. Абитуриентката може да се похвали с отличия в редица състезания и конкурси. Две поредни години възпитаничката на СОУ „Вичо Грънчаров” печели първо и второ място в традиционния общински конкурс, посветен на Васил Левски. В началото на учебната година за Деня на народните будители тя бе удостоена със специалната награда на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Талантливата горнооряховчанка е носител и на една от стипендиите на фондация „Комунитас”, която дава премии на най-добрите 1000 деца в България. Само преди броени дни Жанета Желязкова бе удостоена с награда и от „Ротари клуб-Горна Оряховица-Лясковец”.

Janeta-IMG 9651Постиженията на Жанета ни радват много и ни стимулират още повече да продължим да работим за младите хора в общината, каза инж. Добромир Добрев по времена срещата. Запази личната си свобода и бъди в хармония със себе си, пожела на талантливото момиче заместник-кметът Йорданка Кушева.

Трогнати сме от вниманието на екипа на инж. Добрев към постиженията на младите хора в общината. Вашето уважение и внимание са още един стимул за тях да продължат да работят още по-активно, споделиха преподавателите. Милчо Савов изрази благодарност към ръководството на общината за създадените условия за учене, творчество и спорт в училищата. Директорът на СОУ „Вичо Грънчаров” отправи покана към горнооряховчани да посетят предстоящата изложба на училището в ГХГ „Недялко Каранешев”. Експозицията ще покаже творчеството на учениците, работещи в различни групи по проект „Успех”. Изложбата ще бъде открита на 20 юни /четвъртък/ от 18.00 ч.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/1767-2013-06-18-12-44-27.html

 
Ръгби турнир и Купата на кмета ПДФ Печат Е-мейл

rb-2Купана на Кмета на Горна Оряховица остана в нашия град. За втори път в Горна Оряховица се проведе обявеният за ежегоден турнир по ръгби „Купата на кмета”на община Горна Оряховица. В турнира взеха участие отбори  от Габрово, Дряново, София и Свиленград. Горна Оряховица се представи с отбор по ръгби на СОУ „Вичо Грънчаров”.Това всъщност е единственото училище на територията на областта където се водят  занимания по ръгби. Под ръководството на Красимир Кръстев и Георги Касабов учениците завоюваха първо място при децата и второ място при юношите. Значимите постижения на състезателите от СОУ „Вичо Грънчаров”на държавни и ученически първенства дават основание на ръководството на училището да сформира в 5 клас спортна паралелка с изучаване на ръгби.

RB3 nRB 5 nRB6 n

 

 
Отборът по тенис на маса момичета 5-7 клас -вицешампиони на страната ПДФ Печат Е-мейл

tenis na masa 2013jpgtenis an masa gramotaОтборът по тенис на маса момичета 5-7 клас от СОУ „Вичо Грънчаров”гр.Горна Оряховица завоюва сребърни медали на финалите на ученическите игри на 09.06.2013 в гр.Добрич. Младите състезателки Ива Куков, Маринела Славова и Нанси Стефанова след крайно напрегнат финален двубои с тенисистите от гр.Варна отстъпиха с 4:3 и станаха вицешампиони на страната.

Отборът от момичета на СОУ „Вичо Грънчаров” за четвърти път се класира на финалите на Ученическите игри.

 


Страница 19 от 21