Начало Гордост Днес

Днес
Куп награди за мажоретките от СОУ "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл

MagoretkiМажоретките от СОУ ”Вичо Грънчаров”, гр. Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова взеха участие в Третия национален фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара`2013″, който се проведе на 7 и 8 юни в град Пазарджик.

Около 500 мажоретки участваха в надпреварата в зала „Васил Левски” в града-домакин. В тазгодишното издание на фестивала се включиха състави от 17 града: Пазарджик, Сливен, Пловдив, Елин Пелин, Нови Пазар, Левски, Горна Оряховица, Карлово, Казанлък, Свиленград, Панагюрище, Първомай, Ябланица, Самоков, Ботевград, София, Кърджали. Участничките се състезаваха за големия приз „Слънчева Бесапара” и първите места в отделните категории. Горнооряховските мажоретки участваха с два отбора и след жестока надпревара заеха престижни места в челото на класациите на различните уреди.

В раздела за групи в категорията БАТОН – ІІ-ра възрастова група, нашите момичета представиха танците „България се ражда” и „Спри” и се наредиха на първо и второ място.

продължава>
 
Проект „Училище за бъдещето” ПДФ Печат Е-мейл

Емблема на ЮНЕСКО 03 20132013 година е обявена от UNESKO за година на Кирил и Методий.  След първата конферентна връзка с партньорите ни от Гимназия № 176 в Киев, Украйна за Муждународния ден на книгата и печата, в навечерието на Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура ръководството от СОУ „Вичо Грънчаров” по проекта „Училище за бъдещето” предложи и беше осъществена

втората връзка. Представителите от двете училища разказаха как се празнува Денят на Кирил и Методий в двете държави, които пишат на кирилица, четоха на български, руски и украински думи, които са напълно еднакви, с различни ударения и „опасни” за българите, изучаващи руски език. Нашите украински връстници научиха за химна „Върви, народе възродени!, за паметниците на Кирил и Методий в България и за успешните ни участия в конкурса „Славянский родник” и на Българското неделно училище в Атина. За нас беше интересно да чуем колко много знаят украинските ученици за нашия празник. Взаимно си пожелахме до нови срещи.  

 
Нашето участие в националния кръг на „Лингвистично кенгуру” ПДФ Печат Е-мейл

LOGO21Вече станаха известни допуснатите участници до националния кръг на „Лингвистично кенгуру”. СОУ „Вичо Грънчаров” се представя с петима ученици!

А те са:

Калина Хаджиниколова - VІ клас – руски език

Михаела Пашамова – ІХ клас – руски език

Любослава Христова – ХІ клас – руски език

Рафаел Пашамов – ХІІ клас – руски език

Александра Тодорова – ІХ клас – английски език.

Националният кръг ще се проведе на 8 юни 2013 година в София.

Пожелаваме на нашите участници отлично представяне!

 
Национално състезание по авио и ракетомоделизъм ПДФ Печат Е-мейл

Ученички от СОУ „Вичо Грънчаров” участваха в 17-то поред  Национално състезание по авио и ракетомоделизъм, състояло се на 17 и 18 май в гр. Ловеч.В  оспорваната въздушна битка между общо 21 отбора от цялата страна, нашите момичета заеха първо място по ракетомоделизъм –деца.

                Те се представиха отлично и в индивидуалната надпревара. При ракетомоделистите Христина Савова е първа в клас „S6A”, а  Виктория Йорданова – трета в клас „Шоу”.В състезанието по авиомоделизъм :Марияна Савова е първа в клас „F1B”,а Христина –втора в клас „F1H”,а Ерика Йорданова –трета в клас „P-30”.

Ерика Vб  Виктория бХристина ІІ място  

Attachments:
Download this file (Diplom_HRI1_Lovech2013.pdf)Diplom_HRI1_Lovech2013.pdf520 Kb20.05.2013 07:26
Download this file (Diplom_HRI_Lovech2013.pdf)Diplom_HRI_Lovech2013502 Kb20.05.2013 07:33
Download this file (Diplom_MAR_Lovech2013.pdf)Diplom_MAR_Lovech2013464 Kb20.05.2013 07:30
Download this file (Diplom_Modelist_Lovech2013.pdf)Diplom_Modelist_Lovech2013464 Kb20.05.2013 07:32
 
ГОРДОСТ ЗА СОУ ” ВИЧО ГРЪНЧАРОВ”, ЗА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПДФ Печат Е-мейл

Ganeta -s diplomaУченичката Жанета Желязкова от ХІІ „А” клас завоюва званието Лауреат на Националната олимпиада по български език и литература – Пловдив 2013 година.

Не са една и две наградите, които тя спечели през изминалите години:

І място в общинските и областни кръгове на олимпиадата по български език;

 ІІІ място и парична награда в Националния конкурс 30 години НЧ „Добри Войников”.

 В две поредни години Жанета заема І и ІІ място в конкурсите, обявени от община Горна Оряховица „Защо Левски е личността, без която не можем” и „И днес си ми нужен Апостоле”. През 2012 година, в обявения от общината конкурс „Емоционалният смисъл на думата будител”, Жанета спечели Специалната награда на кмета на община Горна Оряховица инж. Добри Добрев.

Ученичката спечели и стипендия Фондация „ Комунитас” – Проект „ 1000 стипендии”.

Жанета Желязкова се отличава със скромност, упоритост, стремеж към усвояване на знания, постоянство.

Вярваме, че тя ще се представи отлично и в предстоящите ДЗИ! Желаем успех и сполука!

 
Втора награда и медал за рисунка „ Плодородие“ ПДФ Печат Е-мейл

грамотаToni-DSCI1415В ежегодният Национален конкурс – изложба за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан” – Сунгурларе`2013, журито присъди второ място, и награди с медал  за рисунката „ Плодородие“ на Тоника Петрова  от  VII „ в“ клас.  Тоника работи под ръководството на Маргарита Рачкова.  Конкурсът - изложба за детска рисунка на тема „Св.Трифон Зарезан" е посветен на традиционния празник на лозаря и винаря - Трифон Зарезан и на Деня на град Сунгурларе - 14 февруари. Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан". Участници в него са ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи. В тазгодишното издание на конкурса са участвали близо 1800 творби на ученици от 26 области в страната. На официалната церемония в Сунгурларе гости бяха Желю Желев, кмета на Община Сунгурларе и началника на РИО - Бургас, които връчваха наградите на победителите.

 
Наградени в конкурса посветен на 140-та годишнина от обесването на Левски ПДФ Печат Е-мейл

130 деца от 10 училища в Община Горна Оряховица взеха участие в конкурса за есе, стихотворение и рисунка на тема „Васил Левски-неговите вечни послания”. Конкурсът е посветен на 140-та годишнина от обесването на Апостола. Наградени от  СОУ „Вичо Грънчаров”, са: в категорията за стихотворение в първа възрастова група І-ІV клас на първо място е класирана творбата на Християна Христова . В категорията за есе в първа възрастова група бяха присъдени три първи награди. Те са за Кристияна Боева, Теодора Андонова и Кристияна Петкова. В третата възрастова група втората награда бе за Александра Тодорова В категория за рисунка в първа възрастова група победител е Йоан-Парашкев Петров, на второ място е класирана творбата на Теодора Димитрова В трета възрастова група победител е Християн Ангелов. Честито на наградените. 

 

 


Страница 20 от 21