Начало Гордост Днес

Днес
Поредна купа за горнооряховските мажоретки от Малката Виена ПДФ Печат Е-мейл

1snimka za statiqtaСлед представянето си на няколко фестивала през последните два месеца мажоретките на СУ "žВичо Грънчаров" град Горна Оряховица, с художествен ръководител Розалия Нанкова, продължиха с високото темпо и участваха в Първия Международен мажоретен фестивал "€žРусе Ритъм и Марш", който се проведе на 1-ви и 2-ри юли.

Участие във фестивала взеха състави от Бургас, Враца, Разград, Шумен, Горна Оряховица и Румъния. В дефилето по пешеходната зона на града групите дефилираха, в съпровод на фанфарния оркестър от град Ветово.

На втория ден на брега на река Дунав, групите показаха своите композиции пред гражданите и гостите на града. Горнооряховските мажоретки се представиха с два танца-един с батон и един с батон и помопони микс. Въпреки 40-градусовите температури момичетата показаха характер и мъжество и направиха поредните си отлични изпълнения. За това бяха отличени с купа и сертификат.

Напрегнатото лято за състава продължава и след броени дни момичетата ще са част от едно от най-престижните международни състезания за мажоретки - фестивала Merry Majorette в КК Албена.

 
Награда за Клуба на знаещите в СУ “Вичо Грънчаров“! ПДФ Печат Е-мейл

1 Gramota Kolev03072017На 01.07.2017г. в град Варна се проведе XXНационално интелектуално състезание ,,Какво?Къде?Кога? на Клубовете на знаещите в България. Организатори бяха Община Варна дирекция ,,Образование и младежки дейности" и Националната асоциация на клубовете на знаещите в България.

Сред участниците от София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Велико Търново бяха и най-малките знаещи от VIII клас на СУ,,Вичо Грънчаров"€, град Горна Оряховица. Учениците са членове на Клуба на знаещите, изграден по проект на МОН ,,Твоят час"€, с ръководител Николай Колев. Участници в този клуб са: Ани Трендафилова, Ралица Василева, Мартин Райков, Калоян Енев, Надежда Стефанова, Дарина Михайлова,Георги Георгиев, Милко Кирилов, Кристина Илиева, Александър Монов.

1Kolev Състезанието протече в два тура, като участниците отговаряха на 12 въпроса от различни области на науката. По регламент състезателите имаха една минута за мислене.

Те представиха достойно училището и от Варна донесоха награди и грамота за отлично представяне.

 
Лингвистично кенгуру – 2017 ПДФ Печат Е-мейл

lingvist 1На 11.06.2017 г. в София се проведе националният кръг на състезанието,организирано ежегодно от Фондация "€žМлада България"€.От нашето училище имахме представители в два чужди езика - английски и руски.Призьор във възрастова група III - IV клас по руски език стана Виктория Диксокова от IVб клас,която постигна максималенброй точки и зае безапелационно първото място.Участниците ни по английски език се представиха много добре ,като завоюваха едно четвърто място ( Мариела Стоянова  IVб клас );едно осмо място ( Траян Василев IIIа клас ) и на девето място се класира Стилян Папазов -VIIа клас .

Награждаването ще се състои на 24.06.2017 г. от 11ч. в 35 СУ - София.На нашите участници благодарим и пожелаваме нови успехи в овладяването на магията на чуждите езици!

 
Награда за наша ученичка ПДФ Печат Е-мейл

В Националния конкурс- изложба за детска рисунка, "Детство мое-реално и вълшебно" проведен в центъра за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс гр. Ловеч, участваха над 700 броя рисунки на деца и ученици от всички области на Бългалия.

Никол Трайкова от VІІ в клас -СУ "Вичо Грънчаров" участва със своя рисунка в конкурса и е наградена с поощтрителна награда в своята възрастова група. С изразните средства на живопистта и графиката учениците разказаха за своите игри, любими занимания, домашни животни, за семействата си и любимите си занимания.

 
Бронзови медали и вицешампион ПДФ Печат Е-мейл

1 tenis na masaНа проведените в гр. Добрич финали по тенис на маса -девойки VІІІ -Х клас от 01.06-2017 до 04.06.2017 г. отборът на СУ "Вичо Грънчаров" завоюва ІІІ място.

Маринела Славова , Деря Софта, Християна Тихомирава се окичиха с бронзови медали, след 5 победи и само 1 загуба.

Нашата състезателка Деря Софта стана вицешампион на първенствата в предварителната надпревара.Традицията и тази година не бе нарушена в този спорт. За 11 последователна година училище "Вичо Грънчаров" се класира на тринадесети финали по Ученически игри.

Благодарим Ви момичета!

Желаем Ви много успехи в спорта и училище, здраве и радостни мигове.

 
С грамота за І място и Златен медал беше наградена Александра Христова ПДФ Печат Е-мейл

1 aleksndraDSCN2117С грамота за І място и Златен медал беше наградена Александра Колева, ученичка от VІІв клас, с преподавател Д.Златева, от Националния конкурс "Зелената платена 2017" който е част от Международния детски екологически форум "€žЗелената планета 2017"€,

Конкурсът насочва вниманието на децата и подрастващите върху уникалността на планетата Земя, даряваща живот на всичко живо, а също и върху значението на усвояването на космическото пространство за развитието на науката и съвременните технологии.

 
С награждаване на победителите в конкурсите завърши националният ученически празник "За хляба наш... ПДФ Печат Е-мейл

1IvailoDSC06687
Професионално жури от специалисти в областта на науката и изкуството определи най-добре представилите се.
Деца от района и цялата страна представиха своите знания, умения, рисунки, есета, проекти, традиции и обичаи, свързани с хляба и неговото производство.

Празникът е посветен на Международния ден на Земята- 22 април и се организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград .

"За хляба наш..." има за цел да запознае децата с традициите, свързани с хляба и хлебните продукти, да обогати научните познания за производството и значението на хляба, да създаде интерес към професиите, свързани с производството на хляб.

За поредна година ученици от СУ "€Вичо Грънчаров"€, изпратиха свои рисунки за участие в конкурса. Ученикът Ивайло Косев от VІІв клас, спечели грамота и благодарности за изявата.

 


Страница 4 от 21