Начало Гордост Днес

Днес
Златен трофей за мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл


1 romaniaIMG 2697На
1 декември 2016 г. се проведе Балканският фестивал TROFEUL "FEMI- SPORTÃ" в гр. Бузау, под егидата на Министерството на младежта и спорта на Румъния. За втора поредна година в това състезание, по покана на организаторите, участие взеха мажоретките на СУ "Вичо Грънчаров" с художествен ръководител Розалия Нанкова. Конкурсната програма на фестивала включваше ритмична гимнастика, мажоретни танци и аеробика. В раздел Мажоретни танци гонооряховските момичета затвърдиха добрите впечатления, оставени в предишното издание на състезанието през 2015 г. Те представиха на румънската публика общо 6 танца в категориите: танц с батон, танц с помпони и танц с друг уред (знамена). Журито оценяваше различните групи по следните критерии: оригиналност и точност при изпълнението; костюми, грим, обща визия; синхрон; изпълнение на трудни фигури и техники; хореография. Съставът на СУ "€žВичо Грънчаров"€œ бе отличен с 3 първи и 2 втори места. В условията на повишената конкуренция на тазгодишния фестивал, танцът с флагове допринесе в най-голяма степен за спечелването за втора поредна година на Златния трофей "FEMI- SPORT" в раздела Мажоретни танци.

Не може да не се отбележи и отличната организация по провеждането на фестивала и настаняването на участниците. Домакините от гр. Бузау предоставиха отлични условия, благодарение на които момичетата представиха по най-достоен начин България. За това помогна и подкрепата на момичетата от Балет „Калина“, участващи в същия фестивал, но в раздел ритмична гимнастика и аеробика.

Гражданите на Горна Оряховица могат да видят изпълненията на мажоретния състав на СУ "Вичо Грънчаров"на организирания от училището концерт "Коледна феерия"на 16.12.2016 г. В него ще вземат участие всички мажоретни възрастови групи с ръководител Розалия Нанкова и воклана група с ръководител Нели Атанасова.

 
„Вестители на доброто” ПДФ Печат Е-мейл

Gramota za dobroto24112016На 21.11.2016 г. за втора година Община Горна Оряховица връчи наградите на отличените за добри дела ученици през учебната 2015 - 2016 г. От СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица бяха наградени:

Цветелина Добринова Стефанова и Йоанна Иванова Димитрова, завършили ХІІ а клас, за организиране на традиционния коледен базар и иницииране включването на съучениците им в националната благотворителна кампания, организирана от столичната организация на БЧК и Мото-Пфое "€žС тениска на бала"€. Със своята всеотдайност те успяха да мотивират и привлекат всички ученици в благородната си инициатива.

Мария Петрова Касърова, Пламена Лъчезарова Пламенова, Ивелина Милкова Иванова и Илиян Тодоров Енчев от ХІ а клас и Йоан-Парашкев Атанасов Петров - от миналогодишния VІІ а клас, за организиране на благотворителна кампания в подкрепа на техен съученик.

Екипът от ученици, участвали в археологическата школа "€žРяховец" 2016 -Ивайло Косев, Валентин Георгиев, Меган Дрянова, Ева Минчева, Александра Колева, Юсеин Али, Моника Борисова от VІІ в клас и Йоанна Мутафчиева, Владимира Топкова, Маринела Славова и Русиела Илиева от Х а клас получиха грамота и плакет.

Огромна благодарност на всички, съхранили доброто и милосърдието в сърцата си.

 
Бронзов медал от VII международен турнир „Hereya open” за Християн Ангелов от VII „Б” клас ПДФ Печат Е-мейл

С купа за второ място в крайното общо

home MVueOD BtAehW jкласиране в клас "Б" и общо 14 медала приключи участието на таекуондистите на клуб "Инвикта€" в VII международен турнир "Hereya open"€. Един от най-трудните и оспорвани турнири в България за състезатели във всички възрастови групи се организира за седма поредна година от таекуондо клуб "€žХерея"€, с подкрепата на Българска Федерация по Таекуондо - БТФ и посланика на Иран у нас.

В престижния международен турнир взеха участие над 700 състезатели от 76 отбора и 12 държави, сред които Иран, която е трета сила в света на корейския боен спорт, Македония, Гърция, Италия, Украйна и др. Състезанието бе открито от председателя на БТФ ÃƒÂ¢€“ Слави Бинев, който пожела успех на всички състезатели.

 
Още една грамота ПДФ Печат Е-мейл

magoretki IMG 5669Мажоретният съста в при СУ "€žВичо Грънчаров"€œ, гр. Горна Оряховица, с художествен ръководител Розалия Нанкова, прибави още една грамота от участието си в Международния фестивал за мажоретни състави и духови оркестри в Охрид 19-22.08.2016 г. Момичетата се представивиха в две фестивални вечери, като за пореден път впечатлиха зрителите със стилната визия, оригинален репертоар и синхрон в представянето. Изпълненията на сцената в центъра на Охрид бяха основно върху българска музика. По време на фестивала съставът имаше възможност да разгледа старинни обекти в Охрид , свързани с българската история-€“ стария град, античния театър, паметниците на българските книжовници Св. св. Кирил и Методий, Св. Климент Охридски и Св. Наум, Самуиловата крепост. Особено вълнуваща беше разходката с кораб по Охридското езеро до остров Св. Наум. За успешното представяне във фестивала голямо значение имаше отговорното отношение на момичетата, които отделиха от свободното си време през ваканцията за репетиции. Участията в подобни фестивали все повече сплотява състава и дава възможност на всяко от момичетата да даде най-доброто от себе си.

 
Ученичката Ралица Чокойска от СОУ “Вичо Грънчаров“ е сред победителите в юбилейния Десети национален ПДФ Печат Е-мейл

IMG 9181Ралица Чокойска от VI €œ клас се класира на II място в тазгодишното юбилейно X издание на Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка"€, което е с мото: "€žБългария и Куба - приятелство и съзидание през годините". Тя участва с презентация  и членовете на журито споделиха, че творбата е с висока художествена стойност и изразява стремежа към познания и чувството за приятелство към кубинския народ.

Авторитетно жури отличи труда наРалица Чокойска и тя получи наградата си лично от кубинския посланик

 
Християн Ангелов от VI „б“ клас отново с медал ПДФ Печат Е-мейл

IMG 8661Ученикът от VI "€žб" клас Християн Ангеловотново с медал от IІІ турнир по олимпийско таекуондо за Купата на корейския посланик на 19.06 2016 г. в гр. София: 3rd Korean Ambassador’s Taekwondo Cup -сребърен медал.

Дебютантът при кадетите Християн Ангелов тренирасамо от една година в Таекуондо клуб "Инвикта", гр. Горна Оряховица. Показвайки смелост и спортен хъс в играта си той завоюва множество медали: 2nd Korean Ambassador’s Cup- бронзов медал, National Championship - сребърен медал, 1st Avgusta Open - златен медал, Sofia Open 2016- сребърен медал.

 
Cпециална награда за СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

IMG 2431Седми международен конкурс за компютърна рисунка и колаж

"Творчество без граници Хасково 2016

Седми международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "€žТворчество без граници"-Хасково 2016, организиран от Фондация Еврика, ОНЧ "Заря-1858" и Компютърна школа "€žВале"€- Хасково под патронажа на Евродепутата Мария Габриел:

специална награда за СОУ "€žВичо Грънчаров"€œ;

поощрителна награда за Ралица Рашкова - 11 г., V€œ клас.

 


Страница 6 от 21