Начало Гордост Днес

Днес
I място с послание на рисунката ,,Заедно в по-добър свят“ ПДФ Печат Е-мейл

Milena 2462Ралица Чокойска от VI,,бклас e победителят във втория "национален конкурс"за детска рисунка ,,КООП създава усмивки и рисува мечти€œ, в който взеха участие 481 деца от различни краища на страната.

Тя спечели I място с послание на рисунката ,,Заедно в по-добър свят"€œ.

Наградата за Ралица е Грамота и Петдневна почивка за детето и неговото семейство в хотелски комплекс "€žМелса КООП"гр. Несебър.

 
Стоян Йосифов от СОУ”Вичо Грънчаров” спечели купа „Тракия” ПДФ Печат Е-мейл

DiplomОт 10 до 12 юли 2016 година в Пазарджик се проведе Национален шампионат по авиомоделизъм съгласно спортния календар на Българската федерация по авиомоделизъм за 2016 година.

Състезанието е със статут на международно състезание, тъй като в него участваха отбори от САЩ , Словакия и Испания. Участниците в шампионата са във възрастови групи: мъже и юноши. Състезателните класове бяха четири:

Ф2А Скоростни авиомодели, Ф2Б Акробатични авиомодели, Ф2Ц - тим-рейсинг и Ф2Д - въздушен бой.

В оспорваната борба Стоян Йосифов от СОУ"Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица стана национален шампион за България в клас скоростни кордови авиомодели - Ф2А със скорост 154 км/ч и спечели купа "€žТракия"€.

Attachments:
Download this file (Диплом пазарджик 12-06-16.PDF)diplom805 Kb15.06.2016 10:45
 
Сред финалистите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ ПДФ Печат Е-мейл

111 IMG 2459

Средно общообразователно училище "Вичо Грънчаров"град Горна Оряховица за втора поредна година получи наградата на Министерството на здравеопазването за принос в здравното образование на младите хора

За втора поредна година ученици от СОУ"€žВичо Грънчаров"  град Горна Оряховица са сред финалистите в Националния ученически конкурс "€žПосланици на здравето"€œ.

Проектът "€žМисия здраве" на децата от Български младежки червен кръст при СОУ"€œВичо Грънчаров" е отличен със специална поощрителна награда за забележително и оригинално изпълнение.Приносът по проекта е филм "Учебна евакуация" който ще се разпространява във всички български училища - образователни игри на здравни теми - интерактивно обучение чрез подхода "€žвръстници обучават връстници€" в подкрепа на здравословния начин на живот и превенция  на зависимостите.

Конкурсът е инициатива на Министерството на здравеопазването в изпълнение на Националната програма за превенция на хронични и незаразни болести 2014-2020. Партньори по проекта са Министерството на образованието - Министерството на младежта и спорта Министерството на културата, Министерството на околната среда, Представителството на Европейската комисия в България.gramota 314062016

111 DSC06681 2

 
Втори в област Велико Търново ПДФ Печат Е-мейл

gramota pogarna 211052016На 11.05.2016 г. в СОУ "Емилиян Станев" гр. Велико Търново се проведе областният етап от ХІV Национално ученическо състезание "Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации - 2016 г. Отборът на СОУ "Вичо Грънчаров" се класира на второ място. Учениците от VІ а - Георги Кръстев, Елин Нешев, Ивайло Христов и Йоанна Генкова премериха сили с още шест отбораот областта. Освен теоретични знания, показаха и практически умения. Решаваха казуси в пет учебни центъра: "Пожарна безопасност" "Защита при бедствия", "Защита при промишлени аварии и катастрофи" , "Индивидуални средства за защита", "Първа помощ".

Участието в това състезание провери готовността на учениците за адекватно поведение при критични ситуации, оказване на помощ и взаимопомощ и работа в екип.

Благодарим за достойното представяне!

 
Отлични резултати на учениците ПДФ Печат Е-мейл

Отлични резултати на учениците от Областния кръг на олимпиадата по български език и литература

111сайт IMG 2364Учениците от V - IX клас се представиха достойно на Областния кръг по български език и литература и заеха първите места.
С най-високи резултати са: Ралица Рашкова - V клас (първа сред петокласниците в Община Горна Оряховица), учениците от VI клас - Християна Христова, Петя Великова, Димитър Павлев, Теодора Андонова, Ивайло Христов, Росиана Токмакчиева и Виктория Йорданова. Ученичката от IX клас Йоанна Мутафчиева е първа в Област Велико Търново.
За постигнатите успехи учениците получиха грамоти от РИО Велико Търново.
 
Великденско математическо състезание ПДФ Печат Е-мейл

На 23 април 2016г. се проведе традиционното Великденско математическо състезание. Над 500 ученици от областите Велико Търново и Габрово премериха сили. От нашето училище участваха 49 ученици. На стълбицата на победителите се изкачиха Траян Парушев от II клас - V място, Светлозара Колева от III клас - VI място и Тодор Руменов Петров от VII клас - III място.

Честито на победителите! Желаем им нови успехи.

 
Националното състезание по английски правопис Spelling Bee ПДФ Печат Е-мейл

1 spelLovech 1Победителките в училищния кръг на националното състезание по английски правопис Spelling Bee,Диляна Николова и Ваня Косева, взеха участие в регионалния кръг, който се проведе на 26 март в гр. Ловеч. Да ги поздравим за доброто представяне!

 


Страница 7 от 21