Начало Гордост Днес

Днес
Два златни медала по канадска борба ПДФ Печат Е-мейл

Илиан Енчев спечели два златни медала по канадска борба при юношите до 55 кг. Той победи Асен Асенов с лява ръка и Иван Новоселски с дясна. При мъжете в тази категория Илиан Енчев завоюва второ място с дясна ръка и четвърто с лява ръка.

Kanadska 144249Канадска 144143канадска 211406

 
І място в Национален конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци” ПДФ Печат Е-мейл

1111 IMG 2327

І място за Михаела Кочева от VII "в" клас с ръководител -Маргарита Рачкова от XІХ - тия Национален конкурс за весела детска рисунка "Малките нашенци", включен в календара на МОН. Конкурсът е част от "Чудомирови празници 2016" като организатори са: Министерството на образованието, Община Казанлък, Фондация "Чудомир" и Общински детски комплекс "Св.Ив. Рилски"гр.Казанлък. За "Малките нашенци" са получени 1730 рисунки и приложни творби от 173 институции, от 79 населени места от цялата страна - 92 училища, 36 детски градини, 45 извънучилищни педагогически институции-ЦРД, ДК, ОДК, читалища, частни школи. Конкурсът "Малките нашенци" има за цел да съхрани духа на големия майстор на писалката и четката - Чудомир, като същевременно дава възможност да се изяви и усъвършенства талантът на неговите наследници - бъдещото поколение.Gramota Rachkova228032016Gramota Rachkova128032016

 
Наградиха най-добрите математици от състезанието „Европейско кенгуру” ПДФ Печат Е-мейл

4a0712c3f5359e31d89a947e40817491170 ученици от общините Горна Оряховица и Лясковец се включиха в областният кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру". Международната надпревара за ученици от 1 до 12 клас е едно от най-престижните и най-масовите. Провежда се при огромен интерес върху едни и същи задачи в близо 50 държави. В България се организира от 1993 г. предимно в по-големите градове. Горна Оряховица е един от градовете организатори на състезанието.

3196161565e255a79d4776fc8e01bcfdПри първокласниците за отлично представяне бe отличен Тодор Петров и Пламен Глухаров. При третокласниците за отлично представяне бe отличенa Светлозара Колева. Сред четвъртокласниците най-добри математици са Стефан Попов и Никола Щърков.Отлично при шестокласниците са се представили Георги Кръстев, Михаил Георгиев, Елин Нешев . При учениците от седми клас бяха отличени Тодор Петров, Йоан-Парашкев Петров, Симона Тодорова, Цветелина Пъпешкова.

 
Регионалната изложба за детско-юношеско творчество ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 2324Трима ученика от СОУ "Вичо Грънчаров" Антим Попгеоргиев, Йорданка Иванова и Моника Алексиева получиха грамоти и предметни награди за отличното си представяне на Регионалната изложба за детско-юношеско творчество на деца със специални образователни потребности от област Велико Търново на тема "Да преоткрием различното" Инициативата е организирана от Община Полски Тръмбеш и СОУ "Цанко Церковски", гр. Полски Тръмбеш. Изложбата е подредена в Ритуалната зала на Община Полски Тръмбеш, а след това ще гостува в Регионалния инспекторат на образованието Велико Търново.11 IMG 2326

 
,,Стъпала на знанието. Български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

11 Лит IMG 2319Тази седмица бяха наградени участниците във втория предварителен кръг на Националното състезание ,,Стъпала на знанието. Български език и литература". То се организира от Сдружение ,,10 книги" и с подкрепата на Софийски университет ,,Св.Климент Охридски".

Благодарим на нашите ученици, които имаха смелостта и самочувствието, единствени в Община Горна Оряховица, да изкачват стъпалата на познанието, да мерят сили със стотици участници от цялата страна. Отлично се представиха Мария Лалова и Ралица Рашкова от пети клас, Георги Севдалинов, Мария Пашова, Стилян Папазов и Борислав Николов от шести клас, седмокласниците Любомира Нанева, Стелиана Димитрова, Димитър Иванов, Симона Тодорова, Никол Стефанова и Цветелина Пъпешкова,Християн Хинков от девети клас.

Право на участие във финалния кръг извоюваха шестокласничката Йоанна Генкова и седмокласничката Надежда Стефанова.

Да им пожелаем успех и нека достойно да защитят името не само на нашето училище, но и на град Горна Оряховица и област Велико Търново

 
Награда за Маринела! ПДФ Печат Е-мейл

Грамота22032016Поредно признание за Маринела Йовкова Славова -

ученичка от ІХ а клас в СОУ "Вичо Грънчаров"!

Маринела IMG 2303За участието си в конкурса за детска-юношеско творчество "Моят роден град"в областта на литературата на тема "Бунтовният април "1876 година, организиран от РИО , гр. В. Търново и Регионална библиотека "П. Р. Славейков", гр. В. Търново, Маринела Славова бе удостоена с престижното трето място. На официална церемония талантливата ученичка получи грамота и награда за отличното си представяне.

С пожелание за бъдещи творчески изяви!

 
Пореден успех на нашите русисти! ПДФ Печат Е-мейл

2 рески език1Ежегодно наши възпитаници вземат участие в националния кръг на олимпиадата по руски език. Учебната 2015/ 2016 година не е изключение! Три, от нашите най-добри ученички по руски език- Михаела Пашамова ( 12 клас) , Маринела Славова и Анна Дюкенджиева( 9клас)  се представиха повече от успешно на 12.03.2016 година на националния кръг, който се проведе в ГЧЕ "Васил Левски" , град Бургас. Тази година участниците от цялата страна бяха 120, като съответно в групата на зрелостниците състезаващите се бяха 24, а в групата на деветокласниците- 25.

Надяваме се резултатите да бъдат подобаващи и да донесат удовлетворение за упорития труд на нашите участници! Желаем им бъдещи успехи!

 


Страница 8 от 21