Начало Гордост Днес

Днес
Нашите момичетата са най-бързи в Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

home MVueOD 8axYff jНадпреварата се организира за 52-ри път от лекоатлетическите клубове и Общината. Щафетата е в две възрастови групи - момчета и момичета 5 - 7 клас и юноши и девойки 8 -12 клас.

При момичетата на старт застанаха четири отбора. Първи финишираха лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€, следвани от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Горна Оряховица, СУ "Георги Измирлиев" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- Долна Оряховица.

При девойките първи са отново лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€. След тях финишира щафетата на СУ "Георги Измирлиев", а третото място зае отборът на ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров"€.

Отборът на ПГЕЕ "€žМ. Ломоносов" при юношите не позволи изненади и за поредна година спечели първото място. Второто е за ПГЛПИ "Буров", а третото е за юношите на СУ "€žВичо Грънчаров".

Победителите бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев, зам. кмета Йорданка Кушева, директора на Дирекция "€žОбразование и култура" Румяна Матеева и шефа на ОП "Младежки дейности и спортни имоти"€ инж. Петя Богданова.

 
УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ПДФ Печат Е-мейл

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ НА ТЕМА:;€ž ГЕРОИЗМЪТ НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ ОТ ФАМИЯ ГРЪНЧАРОВИ -€ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ ОТ VII В КЛАС

11 RosiIMG 1603Вдъхновени от своята преподавателка по история Росица Петрова седмокласници от Средно училище "€žВичо Грънчаров"€ доказаха, че са патриоти и истински наследници на рода Грънчарови.

Проучиха живота и делото на членовете на горнооряховската фамилия "Грънчарови" и чрез театрална постановка пресъздадоха важни за историята на региона събития. Учениците умело се превъплатиха в своите герои:

Те представиха моменти от живота на тримата братя Моско, Сидер и Вичо.

Най-голямо внимание привлече историята за спасителката на Горна Оряховица - смелата Елена Грънчарова, представена от Никол Иванова и Мартина Николова.

Радослав Карапетров се превъплати в образа на дръзкия и безстрашен Сидер Грънчаров, Ростислав Върбанов в архимандрит Стефан, Християн Василев в смелия ханджия, Митко Борисов в Реуф паша, Александър Кольовски в турски чауш, Мария Стефанова - Моско Грънчаров.

Сладкодумните разказвачи Силвия Сидерова, Александрина Замфирова, Джейлян Кемалова, Деница Герасимова, Стефани Бочева, Магдалена Георгиева и Даниела Георгиева неусетно ни пренесоха в миналото.

Поздравления за г-жа Росица Петрова и нашите ученици за това, че ни дадоха възможност да усетим духа на Възрожденската епоха.

Благодарим на г-н Пламен Мадемов за съвместната работа и възможността урокът да бъде представен в историческия музей.

 
ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА ЗА ЕВГЕНИЯ КРУСЕВА ОТ II В КЛАС ПРИ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

1 received 786985795034494 1Отличие от конкурса на Пчеларска ферма Странджа, гр. Бургас "Цветята, Пчелите & Медът" заслужи Евгения Евгениева Крусева от II в клас,с класен ръководител Мариета Панева. Нейното стихотворение "Приятели" получи поощрителна награда в категорията Стихотворение - първа възрастова група. В тази категория е присъдена една първа и две поощрителни.

Предстои издаването на книга с отличените творби, като средствата от продажбата ѝ ще се събират във фонд в помощ на деца, живеещи извън домашна среда.

За четвърта поредна година "Пчеларска ферма Странджа" провежда традиционния си конкурс "Цветята, Пчелите & Медът". През 2019 -та година той премина под надслова: "От деца за деца, да сътворим чудеса!". Участниците в конкурса бяха над 2 000 в различните категории: рисунка, стихотворение, разказ, приказка, авторска песен и арт-инсталация. Целта на конкурса е запознаване на децата с живота на пчелите, тяхното значение за природата и здравето на човека.

Това е поредната награда за Евгения, която вече има няколко отличени творби в областта на изобразителното изкуство. Освен сертификат, тя получи и много други подаръци от организаторите, като особено ценна е гривната - авторско бижу от естествени камъни с красива пчеличка.

Нека тя ѝ донесе много късмет и творческо вдъхновение!

 
ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

1 Imatematika VВ последния учебен ден преди светлите Великденски празници в СУ "€žВичо Грънчаров", бяха връчени медали и сертификати на учениците, участници в пролетния кръг на Международното математическо състезание "Математика без граници". Този кръг е и полуфинал за училището и резултатите от него са важни за определяне на участниците във финалния кръг през месец юни в гр. Несебър.

За пореден път нашите ученици ни дадоха повод за гордост! Елеонора Петкова от III "а" клас завоюва златен медал, който заедно с 2-та сребърни от есенния и зимния кръг и дават право да представи училището на финала в Несебър.

Сребърни медали спечелиха Кристина Енчева и Християн Димитров от I "€žа" клас и Стефан Чукурлиев от IV "в"клас.

Всички участници в този кръг получиха сертификати за отлично представяне.

Поздравления за децата и техните учители - Зарка Гайдарова, Ваня Недкова и Даниела Велчева!

Благодарност за родителите, които ни подкрепят!

 
Поредна награда за Преслава Георгиева ПДФ Печат Е-мейл

1 32 nТрето място във II-ра възрастова група спечели Преслава Георгиева от VI а клас\при СУ "Вичо Грънчаров " на XIV издание на конкурса "Нова музика" в Горна Оряховица. Над 140 изпълнители премериха сили в Международния конкурс за изпълнители на популярна песен. Участваха млади таланти от Румъния, Беларус, Молдова, Азербайджан, Косово, както и от всички краища на България. Конкурсът се организира от НЧ "Напредък - 1869" и Община Горна Оряховица и е под патронажа на Министерството на културата.

Пожелаваме много бъдещи успехи!

 
Вярваме в доброто ПДФ Печат Е-мейл

1 snimka vestiteli na dobrotoЗа поредна година учениците от СУ "Вичо Грънчаров"€ показаха, че традициите са живи и се предават от поколение към поколение, че доброто сторено от сърце и милосърдие, да черпиш знание от извора и да ги предаваш на връстниците си е безценно.

Нашите връстници реализираха много доброволчески инициативи, участваха във мисии на добротворчество и милосърдие, обучаваха връстниците си чрез подхода "връстници обучават връстници".

Единствени във областта работиха по програмата на Български дарителски форум -"Научи се да даряваш"€, в която чрез извънкласни дейности формираха своята гражданска позиция на доброволци. Съвместно с БЧК Велико Търново осъществяваха хуманитарни дейности -три поредни години реализираха "Нашата коледа" и радваха деца и семейства в риск. Участваха в инициативите на МОБАЛ "Д-р. Стефан Черкезов" и националната агенция за трансплантация в информационните кампании - "Частица от теб може да бъде за някого целия свят"€.

Участваха във обучение по първа долекарска помощ в МОБАЛ "Д-р. Стефан Черкезов" Велико Търново и ВМА София. Знанията предадоха чрез подхода "€žвръстници обучават връстници" във часовете на класа. Проведоха обучение на учителския колектив при СУ "€žВичо Грънчаров" на тема:"Ситуация на "€žгълтане" на езика".

Организираха съвместно с община Горна Оряховица и Дирекция за Социално подпомагане Горна Оряховица благотворителен концерт. Събраните средства дариха за лечение на наш съгражданин.

БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" взе участие в проиграването на общинския план за реагиране на извънредни ситуации - в учението РАХОВЕЦ.

Членове на БМЧК са и част от отбора на града "Млад огнеборец".

По инициатива на Десислава Георгиева, Невелин Недев, Пламена Лъчезарова от 12 а клас в СУ "€žВичо Грънчаров" се проведоха традиционният коледен базар и благотворителен мартенски базар "€žДа дарим надежда и добро"€. В инициативата се включиха всички ученици от І до ХІІ клас. С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно мартенички, и домашно приготвени сладки участваха ученици от почти всички класове.

Отворихме сърцата си за да дарим надежда и добрина. Ние вярваме в добрите дела. Достойните постъпки на нашите ученици, промененият им начин на позитивно мислене и активната им гражданска позиция ги издигат като "€žВестители на доброто".

Огромна благодарност на всички съхранили доброто и милосърдието в сърцата си.

 
Първо място на държавен шампионат ПДФ Печат Е-мейл

2 konen 1Българската федерация по конен спорт е създадена през-1914г. под името "Български жокей клуб".

Българският конен спорт дебютира на Олимпийските игри в Париж-през 1924 г., представен от ген.Владимир Стойчев,Крум Лекарски. В крайното класиране генералът е 11-ти от 99 състезатели.

Най-доброто българско постижение е сребърен медал отборно в дисциплината "обездка" на "Олимпийските игри"през 1980 г.

2 konen 2На Държавният шампионат по всестранна езда за юноши до 14 години, ученичката Йоана Тодорова от VI клас на СУ "Вичо Грънчаров" завоюва първо място. Тя и конят и Валпа се представиха блестящо на всичките дисциплини .

Пожелаваме и още много успехи !

http://regnews.net/bg/shestoklasnichka-na-su-vicho-grancharov-specheli-shampionska-titla-na-ezda/#.W-2A6jgzbcs

 


Страница 2 от 21