Начало Актуално

Актуално
„ Заедно срещу насилието в училище”. ПДФ Печат Е-мейл

11 snimkaГрамоти и образователни книжки получиха младите художници: Миглена Запрева, Даниел Нешев, Александър Хинов, Крис Сеизов и Никола Христов, ученици от СУ "Вичо Грънчаров", за представянето си в Национална изложба на ученическото творчество "Заедно".Под ръководството на ресурсния им учител - г-жа Стела Илиева, децата чрез рисунки изпратиха своето послание на тема:"Заедно срещу насилието в училище".

Дейността е организирана от Община Лясковец, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Начално училище "Цани Гинчев", град Лясковец, Сдружение за споделено учене ЕЛА, Институт за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър. Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности и да популяризира приобщаването като процес.

Пожелаваме още творческо вдъхновение!

 
Трето място и награда на публиката ПДФ Печат Е-мейл

12stajaТрето място и награда на публиката спечели СУ "€žВичо Грънчаров"във фотоконкурс на тема "Нашата учебна стая", организиран от Мебел Фактор. Целта на фотоконкурса е €žда се покаже творческото виждане на преподавателите в създаване на красива учебна стая за целите на съвременното образование. Работа, за която е трудно да се разкаже без да се покаже. В конкурса се включиха девет участници с повече от тридесет фотографии.

Благодарим на всички родители, ученици и приятели, които ни подкрепят!

13staja o

 
Учениците от IV В клас изработиха табло ПДФ Печат Е-мейл

1poster oНа 21 ноември Православната църква отбелязва Въведение Богородично - Деня на християнското семейство. Според Светото писание на този ден родителите на 3-годишната Мария я завели в Йерусалимския храм и я отдали в служба на Бога.

В навечерието на празника учениците от IV В клас изработиха табло, пресъздадоха в картини своите семейства и споделиха, че семейството е мястото, в което всеки е обичан, окуражен и обгърнат с топлота и разбиране.

Четвъртокласниците пожелават на всяко българско семейство много здраве в тези трудни дни, много обич и щастие в домовете!

 
Кръводарителска кампания „Добрият пример - милосърдното сърце" ПДФ Печат Е-мейл

11готов 900Българският младежки червен кръст при СУ "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица, съвместно с Отделението по трансфузионна хематология към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", организират Кръводарителска кампания "Добрият пример - милосърдното сърце". Кампанията ще се проведе между 7 и 11 декември от 8 ч. до 13 ч. в Отделението.
Кръвта е важна! Спасява човешки животи! Кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните ти клетки и увеличава защитните сили на твоя организъм, казват младите червенокръстци.
Те напомнят, че всеки човек на възраст от 18 до 65 г. може да дари. Преди кръводаряването хората трябва да са закусили (да бъдат сити). Поне 48 часа преди благородния акт да не са приемали медикаменти. Трябва да са изминали поне 6 месеца от направата на последната татуировка. Кръводарители не могат да бъдат хора, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, венерически болести, туберкулоза и други болести.
Преди кръвовземането всеки подлежи на обстоен преглед от лекар от ОТХ. Съгласно нормативната уредба в Република България, дарената кръв се използва за лечение на пациенти само в пределите на страната (в редки изключения - и за тежко пострадали наши сънародници в чужбина). Кръводарителят дарява между 405 - 450 мл кръв. Количествено кръвта ще се възстанови за по-малко от 24 часа. Качествено - за 3-4 седмици. Минималният срок между две дарявания на кръв е 60 дни. Ако си жена, имаш право да даряваш кръв най-много 4 пъти в годината, ако си мъж - 5 пъти, напомнят още организаторите.

https://regnews.net/news/16057042719419/mladi-chervenokrasttsi-ot-gorna-oryahovitsa-organizirat-kravodaritelska-aktsiya-?fbclid=IwAR0fAMPjEBHzB1l6sa9SqoqenjV2fsEZ6KQpDDDnW5Fv9ziLq_BCouEh5-4#.X7UaNNLYOP8.facebook

 
„Да спечелим заедно: един ден без цигари!“ ПДФ Печат Е-мейл

1кампанияE83На 19.11.2020 г. Ученическият съвет и БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" се включиха в национална акция "Да спечелим заедно: един ден без цигари!", предложена от сдружение "България без дим". Учениците проведоха информационна кампания и дарителска акция. Целта е да накара пушачите да не пушат поне един ден и вместо за цигари да дарят тези средства за благотворителност. Информационната кампания цели да засили говоренето за вредата от тютюнопушенето и върху това акцентираха доброволците.

Предизвикателство е да се откажат цигарите дори и само за един ден. Това помага да се промени и отношението към тази вредна зависимост. Победител е всеки, който участва! Решението на учениците е средствата да се използват за закупуване на спални комплекти за подпомагане на общинската болница "Свети Иван Рилски" в град Горна Оряховица.

 


Страница 22 от 91