Начало Актуално

Актуално
Доброволците от БМЧК при СУ „Вичо Грънчаров“ отбелязаха Европейския ден на донорството и транспланта ПДФ Печат Е-мейл

19 10 DSC 0036Доброволците от БМЧК при СУ"€žВичо Грънчаров" проведоха информационна кампания във връзка с Европейския ден на донорството и трансплантацията. Министерството на здравеопазването организира разпространение на информационни материали, с цел повишаване осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки като начин за подобряване и спасяване на човешки живот.

На 15.10.2020 г. от 13:00 часа, едновременно в 10 български града стартира кампанията.

19 10DSC 0029Младите червенокръстци информираха гражданите на град Горна Оряховица по значими въпроси: "Какво е донорството на органи?", "Какво е трансплантацията?", "€žНа кого помагаме, дарявайки органи?", "€žКолко хора в България чакат за трансплантация на орган?", "Какво означава мозъчна смърт", "€žКак се констатира мозъчна смърт според българското законодателство?" и каква е разликата между "КОМА" и "МОЗЪЧНА СМЪРТ".

Кампанията има за цел да информира, защото информираният човек мисли различно!

 
Млади Археолози ПДФ Печат Е-мейл

1ROSI n"Нашата работа започна на 28.09.2020 г. и продължи до 02.10.2020 г. (четири дни). Бяхме изпълнени с енергия и въодушевление от предстоящото ни приключение на крепостта "Ряховец". Там, ние като доброволци, успяхме да надникнем в един друг свят - този от Средновековието, за който сме учили в училище. Вълнувахме се, защото може би щяхме да надникнем и по-назад във времето, в по-ранни епохи.

Като пристигнахме на обекта, нашите ръководители - археолозите Илиян Петракиев и Мая Иванова, ни запознаха с основните методи на работа в археологията. Разказаха ни историята на крепостта "Ряховец+, като стана ясно, че в резултат от проведените през годините разкопки, е установено, че това е един многослоен обект, т. е. животът там започва от III хил. пр. Хр. и продължава до XIII век.

продължава>
 
Международен ден на ненасилието отбелязаха учениците от IV "а" клас ПДФ Печат Е-мейл

1Tanja 4 o3 октомври - Международен ден на ненасилието отбелязаха учениците от IV "а"клас при СУ "Вичо Грънчаров" Четвъртокласниците проведоха разговор с педагогическия съветник и класния си ръководител Татяна Георгиева на тема "Насилието не е решение!". Обсъдиха видовете насилие и обърнаха особено внимание на кибертормоза и начините за справяне с този проблем. Учениците изработиха постер, играха на различни игри и дадоха добри примери как да бъдат толерантни, съпричастни и добронамерени, защото "днес е нужно не просто да споделяме философията за недопускане на насилие, а по-скоро да гарантираме, че то е неразделна част от нашето мислене".

продължава>
 
Първо място във втора възрастова група ПДФ Печат Е-мейл

2 Todor1Първо място във втора възрастова група бе присъдено на шестокласника Тодор Петров от Средно училище "Вичо Грънчаров" гр. Горна Оряховица на Международния конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата" . Ученикът успешно премина областния етап от конкурса, след което отличената творба ще продължи да се състезава на национално ниво. Награждаването се състоя в Областната управа на гр. Велико Търново, а наградите връчиха областният управител проф. д-р Любомира Попова и представители на РДПБЗ, гр. Велико Търново. Тема "€žС очите си видях бедата" вдъхнови много талантливи деца от различни възрастови групи. Експозицията на отличените творби ще бъде изложена в Регионалната библиотека на гр. Велико Търново, преди да премине към следващия кръг.

Върху конкурсната си творба Тодор Петров работи под ръководството на своята учителка Валентина Маринова по време на дистанционното обучение през изминалата учебна година. Работата от разстояние не попречи на шестокласника да разгърне таланта си и да отправи своето послание чрез изкуството. Екипът на училището желае още много постижения на Тодор Петров и на неговата ръководителка, г-жа Валентина Маринова.

https://regnews.net/news/16015345009807/todor-petrov-ot-su-vicho-grancharov-be-otlichen-v-konkursa-s-ochite-si-vidyah-bedata

 
2020-2021 учебна година ПДФ Печат Е-мейл

ПРИВЕТСТВИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

http://riovt.org/wp-content/uploads/2020/09/15.09.2020-%D0%B3..jpg

Инж. Добромир Добрев: Днес е празник на българския дух и знание, на вярата и надеждата в нашите деца и тяхното бъдеще

https://regnews.net/news/16001571355812/izkustvata-shte-zaemat-vse-poveche-myasto-v-su-vicho-grancharov

119458143 2732212557098306 5765076233339895785 o

 


Страница 26 от 91