Начало Актуално

Актуално
Kоледна украса ПДФ Печат Е-мейл

Грамота коледнаСОУ "Вичо Грънчаров" отново грабна първото място в конкурса за Коледна украса. 

 

Всяко коледно пожелание може да се сбъдне ако вярваш истински в него.
Повярвай и то ще се сбъдне: най-хубавите моменти от тук нататък предстоят!
Весела Коледа!

Нека в Новата 2014 Година, здраве и любов да има.
Да е мирна и честита, да е много плодовита.
В сърцето си навеки доброта да носи всеки и
със вяра и късмет да живеем занапред!

 

коледна  0104коледна-2018  коледна 0125

 
Благотворителен коледен концерт ПДФ Печат Е-мейл


Kileden2014

В коледната нощ сиянието на Божията звезда вещае доброта, хармония, здраве, добронамереност, с които да направи света по-добър и съвършен.

Весела Коледа!

 
Въведение Богородично-посветен на православната християнска младеж и семейство. ПДФ Печат Е-мейл

На 21 ноември християните отбелязват църковния празник Въведение Богородично - един от дванайсетте Господски и Богородични празници, посветен на православната 21-10-2013християнска младеж и семейство.

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога.

Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й - праведният Йосиф.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития и така да ги възпитават в християнски дух. Тъй като в наши дни децата са на училище в този ден, третокласниците от 3 „в“ и 3 „б“ клас бяха заведени в божия храм от своите учителки госпожа Велчева и госпожа Димитрова. Там ги посрещна отец Николай, който разказа на малчуганите за традициите свързани с този ден. Децата се поклониха пред иконата на св.  Ана и се разделиха с отец Николай с обещание за нови срещи.

21-10-2013-2

21-10-20133

 

 
1 ноември Ден на Народните будители ПДФ Печат Е-мейл

 

1 noemvri2013Първи ноември е денят, в който България се покланя пред великия благослов на своите будители. Пред ония достойни нeйни синове, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечeството в идеал и съдба на цял един народ. Днешна България е тържество на този идеал, а народът ни е издигнал в култ тяхната жертвеност пред олтара на роди
ната. И е създал един прекрасен празник — 1 ноември — Ден на народните будители, за да светлее в националната памет жаравата от образи на творци и крепители на българската вселена.

 

Да се поклоним пред тях ! И да им благодарим, защото те възвестиха пред света, че в българската просвета и култура светлеят едни от най-древните пластове на човешката цивилизация.

 

narodni-buditeliУважаеми учители,

Многогодишната ни история и уникална култура е запазила в паметта си имената на много наши сънародници, които с гордост можем да определим като будители на нацията, на България! Духовници, книжовници, учители и просветители, които са били и част от емиграцията ни, но са дали своя достоен принос  за съграждането на нашата  Родина.

Убеден съм, че всички Вие успешно продължавате тяхното дело, съхранило вечния български дух и стремеж към овладяване на знанието.

Бъдете достойни и горди наследници на завещаната ни българска духовност и традиции  и гледайте със самочувствие в бъдещето на България!

 Честит празник!

М.Савов

Директор СОУ"Вичо Грънчаров"-Г.Оряховица

Поздравления от :

инж. Розалия Личева
Началник на Регионален инспекторат
по образованието – Велико Търново

Екатерина  Миновска

Старши експерт по предучилищно възпитание

 Регионален инспекторат по образованието – Велико Търново

за предстоящите прояви може да прочетете тук

 


Страница 28 от 39