Начало Актуално

Актуално
Нови успехи на математиците ПДФ Печат Е-мейл

Denislav-004На 20 април 2013 година се проведе Великденско математическо състезание. Състезанието е ежегодно и се провежда под егидата на съюзът на математиците в България, който подготвя и състезателните теми. Участниците трябва да покажат математически знания, да проявят досетливост, съобразителност и комбинативност при решаване на задачите. 

През тази година на първо място в област Велико Търново се класира Денислав Станчев, ученик от СОУ " Вичо  Грънчаров" гр. Горна Оряховица. С резултат 83 точки от 100 възможни Денислав отново се представи блестящо и защити достойнството на училището.

На различнипризови места са класирани и още 9 ученика на училището.

 
Потопили се в голямото богатство на приказния свят! ПДФ Печат Е-мейл

23-04-DSCI1597Потопили се в голямото богатство на приказния свят, учениците от V „а” клас не останаха безразлични към изучените приказки. Решиха това, което ги е впечатлило и оставило трайни спомени у тях,  да  представят в проекта„ Приказна магия” , предложен от тяхната учителка по български език и литература.   

Вълненията, уменията, знанията на учениците са в сътворените от тях  постери, които по-големите им приятели от VІІІ „а” клас подредиха в изложба. Тя се посвещава на  „Седмицата на детската книга и изкуства за деца и юноши”,  на Международния ден на книгата по календара на ЮНЕСКО – 23 април, а така също и на наближаващия най-български празник - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

23-04-DSCI159823-04-DSCI160023-04-DSCI160223-04DSCI1599      

 
Идеята “Да изчистим България за един ден” ПДФ Печат Е-мейл

20-04-DSC04759Идеята “Да изчистим България за един ден” с ентусиазъм бе възприета от учениците на СОУ “Вичо Грънчаров”.

На 20.04.2013г. се включиха малки и големи-децата от ІV “а” и ІV “в” клас с класни ръководители Миглена Димитрова и Величка Георгиева, учениците от VІ “в”клас с класен ръководител Дочка Златева , от VІІ “а”клас с класен ръководител Даниела Христова и Х “а” с класен ръководител Росица Петрова.

Почистването на пътя към хижа “Божур” бе не само задължение, но и приятно преживяване. Районът е любимо място за разходка и отдих на гражданите на град Горна Оряховица. Децата се почувстваха удовлетворени от свършената работа.20-04-DSC04778

20-04-DSC04770

 
Нашите надежди в Spelling Bee състезанието. ПДФ Печат Е-мейл

Logo-Speeling-Bee-2Нашите пчелички жужат, а победителките Поли и Мики, усилено се готвят за регионалното Spelling Bee състезание!

 Паолина Пенева и Микерем Вейселова се класираха на първо място и второ място в училищното Spelling Bee състезание на СОУ «Вичо Грънчаров»,  което се проведе на 21.03.2013 г. В надпреварата участваха 12 деца от 5, 6 и 7 клас, които се състезаваха в 11 кръга. Всички участници се представиха отлично, като най-добри бяха двете приятелки от 7а клас Поли и Мики. Накрая думата reason  донесе победата на Поли.

Двете победителки ще имат честта да представят училището ни на регионалното състезание. Да ги подкрепим и им пожелаем успешно представяне във Велико Търново в събота на 20 април!

Благодарим на доброволката от Корпус на Мира на САЩ, Клеър Патано, която има основна заслуга в организацията на състезанието и подготовката на участниците!

Т.Петрова -преподавател по английски език

 
Престижни награди от Национални конкурси ПДФ Печат Е-мейл

 Двама наши ученици с престижни награди от Национални конкурси за детска рисунка.

1 masto Valja

Валентина Спасова от  VIII клас е на първо място от Националния конкурс „Пролет върху листа“ гр. Кюстендил.

Конкурсът се осъществява в рамките на мартенските културни празници по повод "Кюстендилска пролет" - празник на град Кюстендил. Целта на конкурса е да представи произведения на изкуството от млади таланти, паралелно с традиционната художествена изложба "Кюстендилска пролет". Откриването и насърчаването на млади таланти, както и запознаването им с Кюстендилската изобразителна школа, са другата основна цел.

1 kazanlakЕмилия Джамбазова от IV  клас е отличена със специална награда на СБУ Казанлък от Националния конкурс „Малките нашенци“.

Получени  са  над  1500 творби  от  110 институции от цялата страна. Интересът  към  конкурса  и  многото  участници  в  него  са го  утвърдили  като  един  от  най-престижните  в  страната, което  доказва,  че  Казанлък  се  е  наложил  като  културен  център  на  България. „Малките  нашенци”  и  „Присмехулници”  съхраняват  духа  на  големия  майстор  на  писалката  и  четката  - Чудомир,   като същевременно  дават  възможност  да  се  изяви  и  усъвършенства  талантът  на  неговите  наследници – бъдещото  поколение .

diplom RachkovaНаградена с "Диплом"  е и тяхната преподавателка Маргарита Рачкова!

Чудомирови празници се провеждат в Казанлък ежегодно в края на март и включват прояви от цялата културна сфера:

  • Национален литературен конкурс “Чудомир”
  • Национален базар на книги от български автори “Словото българско”
  • Национален конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци”
  • Национален театрален фестивал “Комедийният хит на сезона”
  • концерти, изложби, дискусии, премиери на книги.

 

 


Страница 28 от 35