Начало Актуално

Актуално
България за Трети март ПДФ Печат Е-мейл

Честит празник!

Chestit 3 martДнес, когато честваме Освобождението Ви пожелавамe цялата воля, сила и смелост, които да Ви водят в борбата с трудностите през годините напред!

Да преклоним глави и да почетем смъртта на великите българи дали живота си за свободата!

http://www.videoclip.bg/watch/Chestit-Treti-Mart-

Милчо Савов,

директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

град Горна Оряховица

Предлагаме Bи, да прочетете!
Излезе брой 3. на вестник "Звънче". Него посветихме на Националния празник на Република България - Трети март. В нашия вестник има за всекиго по нещо. Може би ще откриете познати и не толкова познати за вас факти, ще прочетете нашите стихотворения, ще разгледате нашите, илюстрации и забавни задачи. Надяваме се, да сме
Bи полезни! 
Приятни минути с вестник "Звънче"!
Издава: 3.А клас - "Лъвските сърца" с класен ръководител В. Недкова

Attachments:
Download this file (vestniche broi 3 str 4-8.pdf)Vestnik zvanche broi 31156 Kb 4.03.2013 09:11
Download this file (vestniche broi 3 str1-4.pdf)Vestnik zvanche broi 31391 Kb 4.03.2013 09:07
 
Честит 1-ви Март! ПДФ Печат Е-мейл

1 martI-MG 2627Децата от 1 и 2 класове  на СОУ „Вичо Грънчаров” бяха изработили мартеници, които подариха на кметския екип. Момчетата и момичетата пожелаха да видят къде работи кмета и удобен ли е кметският стол.

Инж. Добромир Добрев, заедно с целия кметски екип закичиха децата с мартеници и им пожелаха да бъдат здрави, румени, засмени, да учат много и след време някой от тях да влезе в кметския кабинет вече като градоначалник.

Навсякъде пролетта се посреща с радост и нова надежда, но само в България нейното очакване е представено под формата на древна традиция. Този хилядолетен, но езически ритуал на закичване е първият знак за края на зимата и идването на пролетта.

Мартеницата, марта, мартичка, гадалушка, кичилка -¬ различни имена за обредната по смисъл украса от усукани бели и червени конци, които се слагат на Първи март за здраве. Жизнена и силна е нашата традиция. И сега тя носи много радост и красота, зарежда с енергия и надежда, дарява обич.

За съвременния българин мартеницата е преди всичко традиция и символично пожелание за здраве и късмет. Но някога смятали мартеницата за своеобразен амулет срещу злите сили и окичването с мартеница като един магически ритуален акт: усуканият бял и червен вълнен конец запазват човека чрез въздействието на контактната магия. Като такава е и подложена на християнско отричане и нападки -толкова свежа и оптимистична, нежно напомня, че идва пролет, природата се възражда за нов живот. Ето теза красота в една картичка:http://vbox7.com/play:394218f478

Нека с нейното идване да

посрещнем пролетта и надеждата,

щастието и радостта.

Честит 1-ви Март!

Пожелавам една чудесна мартенска седмица,

с настроение и много усмивки!

Милчо Савов,

директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

град Горна Оряховица

 
„Електронно училище в България” ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми г-н Директор,

Честита нова 2013 година.

Ние, екипът на фондация "Електронно училище в България” Ви пожелаваме  много здраве, късмет, вдъхновение, щастие и сбъднати мечти!

Бихме желали да Ви благодарим за вашия ентусиазъм и да споделим с Вас успехите на системата www.bgclass.net - ЕЛЕКТРОННО УЧИЛИЩЕ.

За краткото време на съществуването си Електронното училище донесе ползa във всички аспекти на образователно-възпитателния процес. Tя се изразява в повишена дисциплина, в по-голяма ангажираност на родителите, по-ефективно предаване на знания.

Ползватели на системата са най-елитните училища в цялата страна, които вече втора година оценяват комбинацията от удобство на ползване, достъпност от всяка точка на света и чудесните резултати постигнати в училище в следствие на ежедневната комуникация между преподаватели, класни ръководители, ученици и родители. Към този момент те са над 650.

Обръщаме се към Вас с молба за обратна връзка, в която да споделите вашите наблюдения, проблеми, ако сте срещнали, предложения за подобряване работата на системата. Продължаваме да развиваме системата Електронно училище и ще се радваме да реализираме функционалности, които да Ви помагат допълнително във Вашата работа.

Национална Информационна Система

„ЕЛЕКТРОННО УЧИЛИЩЕ”

С пожелание за много успехи.

Екипа на bgclass.net

 
Благотворителна изложба в полза на дванадесетокласника Борислав Цанев ПДФ Печат Е-мейл

2 Nagragdavane BДиректорът на СОУ „Вичо Грънчаров” Милчо Савов благодари на ръководството на Община Горна Оряховица и на всички, включили се в благотворителната проява за оказаното внимание и съпричастност към Борислав Цанев

nagragdaavne Borislav434 лв. са събрани от благотворителната изложба-базар на сурвакници и картички, експонирана в навечерието на Коледните празници в Младежки дом Горна Оряховица. Дарителската акция бе в подкрепа на Борислав Цанев от 12 клас на СОУ „Вичо Грънчаров”. На среща в Общината, събраните средства днес бяха връчени на момчето от заместник-кмета Йорданка Кушева, която му пожела да бъде здрав, упорит и да следва мечтите си. На срещата присъства и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова

 

 

 
2012-2013 ПДФ Печат Е-мейл

2012-2013Светли празнични дни!

koleda1 Сбъдване на всички прекрасни Коледни и Новогодишни пожелания!

 Нека коледната магия да Ви докосне и да озари вашите сърца с много щастие, любов и доброта!

 Да си пожелаем през следващата година да успеем да реализираме това, за което през настоящата не ни достигнаха време, сили и енергия!

 


Страница 33 от 39