Начало Актуално

Актуално
Отличия в областта на изобразителното изкуство за Михаела Димитрова ПДФ Печат Е-мейл

87764318 589138305150510 3679306888287092736 n

Второ място и сребърен медалвъв втора възрастова група от Национален конкурс за детска рисунка "€žТрифон Зарезан"и поощрителна грамота от IX Национален конкурс за рисунка "€žПейзаж от моята България" завоюва Михаела Димитрова от VI "б"клас.

Конкурсът "Трифон Зарезан" се провежда в гр. Сунгурларе за седемнадесети път и е сред най-престижните конкурси в страната. Жури от изявени художници определя победителите сред голяма конкуренция от млади таланти , които представят училища и школи от цяла България.

Организатор на IXНационален конкурс за рисунка "Пейзаж от моята България" конкурса е Национално училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев", гр. Троян, с подкрепата на Министерство на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Целта на конкурса е да стимулира творческите способности на нашето талантливо подрастващо поколение, оригиналното художествено мислене, желанието за изява, патриотичното отношение към красотите на родината - както към уникалната ни природа, така и към постиженията на архитектурата.

Пожелаваме още много успехи на талантливата възпитаничка на училището и на нейната учителка по изобразително изкуство Валентина Маринова

 
СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК „SPELLING BEE” ПДФ Печат Е-мейл

8Радостни сме да съобщим, че 20 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" от Vдо VII клас имаха привилегията да участват в десетото юбилейно издание Националното състезание по правопис на английски език "SPELLING BEE".В приятелска атмосфера и състезателен дух нашите работливи пчелички премериха знания и умения. Те бяха изключително развълнувани и ентусиазирани и показаха най-доброто, на което са способни. Благодарим им за положения труд, детската спонтанност и удоволствието, което доставиха на публиката със своята изява.

Пламен Николов от V a клас заслужено спечели победата, a негова достойна подгласничка стана Полина Александрова от VII а клас. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 28 март 2020 г. в гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от фондация "Корпус за образование и развитие " КОР ПлюС". Осъществява се в партньорство с фондация "Америка за България", Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката. Целта му е да окуражава практичното изучаване на английски език и умението за говорене пред публика чрез забавни и интерактивни дейности.

 
ДНИТЕ ОТ 6 ДО 13 МАРТ СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА НЕУЧЕБНИ ПДФ Печат Е-мейл

По препоръка на Националния оперативен щаб и заповед № РД 09-584/05.03.2020 г. на Министъра на образованието и науката, както и РД09-622/05.03.2020 на директора на училището, дните от 06.03.2020 г. до 13.03.2020 г. са определени за неучебни дни за всички ученици от СУ "Вичо Грънчаров".Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците.

Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите.

 
ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл

3 11488 nВ навечерието на ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ученици и учители от СУ "Вичо Грънчаров" се преклониха пред подвига на българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са извоювали свободата ни. Тържеството започна с издигане на знамето и прозвуча химнът на Република България. Празникът продължи с възстановка на подписването на Санстефанския мирен договор, представена от Александър Славев, Ивайло Ленов, Христо Урманов, Йоана Димитрова и Християн Йорданов. Спазена бе традицията - ученици и учители да проведат учебните занятия облечени в народни носии.

Нека пазим българската памет, нека носим в сърцата си силния дух и героизма на предците ни!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 
Вълнуващ концерт за благородни каузи ПДФ Печат Е-мейл

IMG 4181Вълнуващ концерт за благородни каузи с мото "Едно добро", обедини ученици, учители, родители и приятели на СУ "€žВичо Грънчаров". Инициативата бе празник на таланта, добротата и съпричастността. В концерта с изпълнения се включиха ученици от всички класове и специалното участие на трио - гайда, акордеон и гъдулка в състав Стефан Печикамъков - учител по музика, Иван Кълчишков - бивш възпитаник на училището и Данаил Йорданов.

Средствата, събрани от благотворителния базар и концерт са в размер на 1012 лв.

Те ще бъдат дарени за ремонт на храма "Свети Никола" в Горна Оряховица и в подкрепа на инициативата на ЮНЕСКО "Мартеничка с кауза" 2020. Предвидени са част от събраните средства да бъдат предоставени за лечението на 2-годишната Нелис

IMG 4097Благодарност на всички ученици и учители за организацията, реализацията и ентусиазма, с които работихте!

Благодарност на председателят на ОбС Димитър Николов, който уважи събитието и на родителите, които подкрепиха инициативата!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ!

https://regnews.net/news/15827981593571/prikazka-za-dobrinata-razkazaha-v-su-vicho-grancharov

 


Страница 34 от 91