Начало Актуално

Актуално
СУ „Вичо Грънчаров“ отбеляза предстоящите празници с коледен концерт ПДФ Печат Е-мейл

19 12 22982809600 nУчители и ученици организираха концерт по случай предстоящите коледни и новогодишни празници. Водещи бяха Наталия Тодорова и Габриел Савов от VII клас. Талантливата Кристина Енчева от I "а" постави началото на "Коледната приказка" с вълнуващи музикални изпълнения, с които е печелила и призови места в музикални национални конкурси.

Своя поздрав към всички гости отправиха и децата от клуб "Религия и ценности" към училището. Те изиграха театрална пиеса, чрез която пренесоха публиката в далечни времена и непознати места за Рождество Христово.

В духа на фолклорната традиция коледарите от 5 "€žа"клас нарекоха за здраве и берекет и поздравиха гостите с две коледарски песни, в съпровод на гайда от Росен Тонев. Децата от IV "€žа"изиграха сженка и разказаха как се кичи дренче.

Завладяващо бе изпълнението на Василена Попхристова от V"€žв", която накара публиката да затаи дъх. Тя изпълни родопска песен в съпров на гайда с г-н Стефан Печикамъков. Фолклорната китка продължи с народните песни представени от вокалната училищна група "Амбитус"и приятелите на фолклора от VI-XII клас с танца "Копаница".

Своя зимен музикален пейзаж "нарисуваха" децата от II и III клас. Те поздравиха гостите с коледни стихотворения и песни. Елица Иванова от III"а"  плени публиката с изпълнинието си на песента "Бяла Коледа".

Ралица Бончева, Александър Тихолов и Даяна Дебелцова вдигнаха настроението с весели и бързи песни. Мажоретният състав при СУ "€žВичо Грънчаров" представи своята танцова композиция и заслужено обра аплодисментите на всички в залата.

Директорът на училището - г-жа Нели Атанасова поздрави всички изпълнители и техните ръководители, ученици и учители, родители и гости. Тя пожела на всички здрава и успешна нова година, а на изпълнителите и техните учители да бъдат все така изпълнени с хъс и творчески идеи. Преслава Георгиева от VII "а" клас закри коледния концерт с емоционално изпълнени на песента "Рождество".

 
Коледно тържество ПДФ Печат Е-мейл

20 12 110251Групата на деца със Специални образователни потребности при "Вичо Грънчаров", техните учители, родители и приятели проведоха коледно тържество. В актовата зала на училището учениците рецитираха коледни стихотворения, проведоха игра-състезание с геометрични фигури, екипно изработиха три огромни коледни картички. Кристияна Стоянова от VI клас, заедно със своята, майка изсвири на йоника песента "Над смълчаните полета". Това изпълнение развълнува всички. Изпълнението на песента "Коледна елха" от Моника Алексиева от XI клас предизвика бурни аплодисменти. Празникът завърши с играта "€žКоледна буквословица", в която се включиха всички присъстващи.
Благодарим на всички специални деца, нашите специални учители по учебни предмети и родители , които неуморно помагат на децата да успяват и да могат повече!

 
СУ „Вичо Грънчаров“ подкрепи кауза за изграждане на защитени жилища ПДФ Печат Е-мейл

17 12 1153536 o 350

В навечерието на светлите Коледни празници в СУ"€žВичо Грънчаров"се проведе благотворителен коледен базар, който е традиция и кауза за учениците от нашето училище. Това е моментът, в който те са ентусиазирани доброволци, майстори на ръчно изработени украси, кулинари, продавачи и клиенти. Всичко това е с идеята да допринесат за благородна кауза. С много желание и усмивки дванадесетокласниците ни подредиха коледните щандове, с над 500 артикула. Ученици, учители и родители изработиха и дариха с любов сувенири, керамика, дървени изделия, био продукти, лакомства, бижута, картини, сурвакници, коледни венци, свещници, рисунки, играчки за елха и различни декорации подходящи за коледни подаръци. С решение на ученическия съвет към СУ "€žВичо Грънчаров" събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на инициативата"ЗАПАЛИ КОЛЕДНА ЗВЕЗДА" на Национален клуб "ЮНЕСКО". за изграждане на защитени жилища за майки и деца.
Поздравления за XII "а" клас за перфектната организация!
Благодарност на всички родители, баби, дядовци, ученици и учители за подкрепата,отзивчивостта и всеотдайността, с която се включиха в инициативата!
Пожелания за щастлива, весела и красива Коледа!

 
Национална седмица на четенето ПДФ Печат Е-мейл

С богата и разнообразна програма СУ "Вичо Грънчаров" се включи в Националната седмица на четенето

16 12 7519834112 nС поредица мероприятия учители, ученици и родители се включиха в Националната инициатива за насърчаване и повишаване на грамотността сред учениците.
"Дари книга" обогати училищната библиотека е мотото на учители и ученици. Кампанията по набиране на книги за училищния библиотечен фонд започна още в понеделник. Събраните книги са предоставени на училищната библиотека. Децата от начален етап обогатиха и класните си библиотеки чрез инициативата "Сподели ми книга, сподели ми знание". Третокласниците завършиха размяната на любими книги с изработване на постер "Десет причини, за да чета повече".
Учениците от подготвителната група и от начален етап, заедно с техните класни ръководители организираха множество съвместни срещи между класовете. "€žКоледната магия" завладя учениците от III "€žа"клас . Те четоха и рецитираха коледни стихотворения. "€žВесели коледни стихчета"прочетоха и четвъртокласниците на децата от ПГ към СУ "Вичо Грънчаров". С много коледно настроение продължи седмицата на четенето с инициативата "€žГолеми четат на малки". По-малките се потопиха в света на приказното чрез прочита на различни произведения от техните по-големи съученици.
16 12 снимка1"€žСветът на приказките" заведе първокласниците на гости при децата от подготвителната група от ДГ "Здравец"" гр. Горна Оряховица.
Международно четене в интернет - "€žКоледен благослов", с ученици от българското училище "€žРодна реч" в град Туделла, област Навара, Испания реализираха третокласниците. Те изпратиха и послания до сънародниците ни в испанския град.
Една необикновена среща в света на книгата и съвместно онлайн четене осъществиха първокласниците със свои връстници от I клас на СУ "€žХристо Ботев", гр. Разград. Те четоха свои любими приказки онлайн.
За пореден път Общинската библиотека стана домакин на учениците от СУ "€žВичо Грънчаров" Децата четоха коледни приказки. Магията, наречена "Коледна песен", отведе третокласниците там и ги запозна с произведения на Чарлс Дикенс.
Поредица интересни срещи с писатели и хора на изкуството пренесоха в света на словото децата от начален етап. Четене на коледни приказки и стихчета в училищната библиотека срещна второкласниците със Симеон Христов-художествен ръководител на младежки театър "€žАлтернатива". Писателката Красимира Кожухарова гостува на третокласниците, като ги отведе във вълшебния свят на художественото слово. Вълнуваща бе и срещата с писателя Марин Тачков. Децата представиха пред своя гост драматизации на български народни приказки. "Най-красивото писмо до Дядо Коледа"изработиха учениците от начален етап. Те се срещнаха със служители от пощенската станция в Горна Оряховица, където научиха как да пишат писма.
Инициативите "€žМама, татко и аз четем приказки"€ и "€žБабо, приказка ми прочети" събра родители и деца заедно. Те съвместно прочетоха любими творби.
Децата от I клас се състезаваха в изписването на вече изучените букви. Малчуганите показаха какво са научили и кои букви са техни любимци.
Състезателният дух завладя и седмокласниците. Те се включиха в надпреварата "Познаваме ли Ботев?". Учениците демонстрираха познания за живота и творчеството на обичания български поет. В края на състезанието жури оцени и награди отборите.
Учениците от V "€žа" и V "€žв" посетиха по-малките ученици в училище и споделиха с тях своите любими детски стихове и приказки. Децата от V "€žа" клас представиха любими стихотворения чрез прочит и илюстрации и наредиха изложба "€žПоезия в картини". Седмицата на четенето за тях завърши с магията на народното словесно творчество - презентации за традиционни обичаи, приказки, легенди.
Шестокласниците четоха анималистични разкази от Емилиян Станев. След прочита на произведенията дискутираха за връзката между човека и животинския свят. Потърсиха любопитни факти за животните в научнопопулярни източници.
Презентация за живота и творчеството на Елисавета Багряна представиха учениците от ХII "а" клас. Събитието завърши с четене на вечните стихове на българската поетеса.
XI"а" посети художествената галерия "€žНедялко Каранешев", гр. Горна Оряховица. Дванадесетокласниците станаха част от срещата разговор на тема: "Литературата и изкуството в съвременния свят".

 
Коледна работилничка ПДФ Печат Е-мейл

koledna88 nУченици и учители от начален етап , децата от подготвителна група, тяхната учителка и родители отвориха коледна работилница в СУ "€žВичо Грънчаров". В дейността се включиха и учители от ЦДО, прогимназиален и гимназиален етап.

Малчуганите, подкрепени от своите учители и родители изработваха коледни сувенири- сурвакници, венци, свещници... Децата работиха усърдно и показаха сръчност и изобретателност. Сурвакниците бяха направени в традиционен български облик, а останалите изделия впечатлиха със своята пъстрота, разнообразие и фантазия.

По време на усърдната работа, талантливи възпитаници на СУ "Вичо Грънчаров" поздравяваха и вдъхновяваха участниците в работилницата . Децата от II"а", II"б" и III"б" представиха коледни песни и стихчета. Талантливите Кристина Енчева от II"€а" клас и Преслава Георгиева от VII"а" клас впечатлиха всички присъстващи с музикални изпълнения.

Водещ на събитието бе г-жа Михаела Антова, а г-н Стефан Печикамъков‚ се грижеше за настроението на присъстващите с музикална композиция. Директорът на училището - г-жа Нели Атанасова, и заместник-директорът - г-жа Анета Кожухарова, уважиха събитието.

Изделията ще бъдат изложени на традиционния Коледен училищен базар на 16 декември. Събраните средства ще бъдат дарени на инициативата Запали коледна звезда.

 


Страница 37 от 91