Начало Актуално

Актуално
Награди от Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ за второкласниците ни ПДФ Печат Е-мейл

received 326303674936709С голямо желание и прекрасни творби 19 второкласници от нашето училище участваха в Международния конкурс за детска рисунка "€žС очите си видях бедата".

На общинско ниво със съдействието на председателя на сдружение "ГоАрт", художника Роза Абаджиева рисунките бяха подредени в Районната служба "€žПожарна безопасност и защита на населението". При художници в групата от 7 до 10 г. на първо място е класирана Александра Хрелева II б,а трето място зае Георги Точев от IIа клас. Рисунките им ще украсят Пожарната служба във Варен, Германия. Рисунките в побратимения град ще отнесе началникът на горнооряховската Пожарна гл. инспектор Георги Тодоров.

Мария Костадинова от II a и Борислав Дончев от IIв клас получиха награди от Международния конкурс за детска рисунка "€žС очите си видях бедата"на областно ниво. Награждаването се проведе в сградата на Регионална народна библиотека "€žП. Р. Славейков"-€град Велико Търново, където бяха подредени творбите на участниците. Мария зае второ място в първа възрастова група , а Борислав - трето място.

111 45На талантливите ни второкласници бяха връчени грамоти и награди от главен инспектор Николай Александров -началник на сектор "Превантивна и контролна дейност" при РДПБЗН В. Търново и от официалните гости на събитието - заместник-областния управител инж. Детелина Борисова, председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, директора на Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" г Пенка Игнатова и заместник-директора на РНБ "П.Р.Славейков" доц. д-р Калина Иванова.

Класирани творби ще участват в националния етап на конкурса в град София.

 
Работа в екип е основният метод на обучение в СУ “Вичо Грънчаров”. ПДФ Печат Е-мейл

2352Госпожа Велчева и г-жа Росица Петрова проведоха поредния съвместен урок на ученици от начален етап и учители от прогимназиален етап. Темата на урока е "Тракийските съкровища и гробници"€, а основни действащи лица -учениците от IV в клас. Децата показаха усвоените знания и умения през годините от своя класен ръководител Даниела Велчева по учебния предмет Човекът и общество. Вярно, точно и бързо отговаряха на зададените въпроси от г-жа Велчева, г-жа Петрова и директора Нели Атанасова. Не показаха никакво притеснение при решаване на теста, с който завърши часа.

На знаещите и можещи деца от IV в клас, пожелаваме прекрасно лято!

 
На училище и през ваканцията ПДФ Печат Е-мейл

4 nУчениците от IV"а" клас вече са във ваканция, но въпреки това класната им стая сутрин се оглася от звънките детски гласчета.Част от тях дойдоха специално в училище, за да проведат урок по Човекът и природата с гост - учител - госпожа Ваня Рускова, преподавател по физика и астрономия в прогимназиален етап.
6 nЧасът с нея премина неусетно. Тя им разказва много интересни неща за Космоса, планетите, звездите, галактиките. Научи ги как да си направят слънчев часовник и лунен календар. Даде им домашна работа за лятото - да си направят лунен календар и слънчев часовник, тъй като те ще са им необходими още в първите часове по Човекът и природата в пети клас.

 
Награди от „Ротари клуб Горна Оряховица“ ПДФ Печат Е-мейл

0104Двама ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" получиха награди от "€žРотари клуб Горна Оряховица" за постигнати успехи в науката и изкуствата през тази година. Кристина Енчева от I-а клас, която има няколко страници биография, пълна с победи от музикални конкурси и математически състезания и Стефан Чукурлиев от IV-в клас, отличен за поредица от медали в математически, лингвистични и музикални състезания.

0053

Пожелаваме да сте все така упорити, любознателни и успяващи!

 
По стъпките на Ботевата чета ПДФ Печат Е-мейл

2 nПо стъпките на Ботевата чета пое командирът на VII ученически гвардейски отряд при СУ "€Вичо Грънчаров"€ Кристина Илиева.

От Козлодуй до връх Околчица в западна Стара планина, при неблагоприятни метеорологични условия, участничката ни е преминала общо трасе с дължина 120 км за една седмица.

Доброволците от четата тръгват от град Велико Търново на 27 май. На 1 юни четата достига крайната точка - лобното място на Христо Ботев и връх Околчица. Вечерта участниците дават клетва да бъдат не само наследници, но и достойни продължители на делата на нашите предци загинали за свободата на България. Всеки четник получава своето кръщелно свидетелство, като Кристина е наречена с прозвището "Околчица"€.

1 kristina okol4ica"Това е едно уникално изживяване, изпълнено с много емоции и приключения. Придобих нови умения за оцеляване в тежки условия в планината и намерих много нови приятели. Следващата година с удоволствие отново бих извървяла Ботевите стъпки." - сподели Кристина.

 


Страница 45 от 91