Начало Актуално

Актуално
10.04.2019 г. - Дeн на отворените врати ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

1 klas2019

На 10.04.2017 г. от 8,00 до 17,00 часа - Дeн на отворените врати със свободен достъп за запознаване с материалната база на училището и възможност за посещаване на учебни часове в начален етап.

17,30 часа - информационна среща в Актова зала.

Каним всеки, който проявява интерес към нетрадиционното и професионално обучение !

За бъдещите първокласници на училището е осигурена целодневна лятна занималня за месеците юни и юли!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 
Награди в областта на музиката ПДФ Печат Е-мейл

Preslava GeorgievaKristina EnchevaВ продължение на три дни в Свищов се проведе петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "€žЗвездици за Лора"€. Участниците се състезават в три възрастови групи, като за всяка група се присъжда първа, втора и трета награда диплом и плакет-статуетка.

Награда за цялостно перфектно представяне в конкурса спечели Преслава Георгиева от шести клас на СУ "Вичо Грънчаров". В оспорвана надпревара със 120 участници Преслава получи специалната награда за изработване на собствен видеоклип от видео платформата "€žБългарски музикални таланти".

Пореден успех за Кристина Енчева от Ia клас на СУ "Вичо Грънчаров" с вокален педагог Стела Дойкова.

Криси завоюва първо място в своята възрастова група и право за участие на гала концерта в същия конкурс, както и покана за участие в италианския конкурс "Магиа Италиана".

Организатори на конкурса "Звездици за Лора" са бащата на Лора - Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856"€ и фондация "€žАнгели от Лим"

 
Успех в математическо състезание ПДФ Печат Е-мейл

logo EVrop KenНационалното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру"става все повече популярно за учениците. По регламент за 60 минути трябва да се решат 26 логически задачи, като 24 от тях са с избираем и 2 със свободен отговор, а максималният брой точки е 100. Областния кръг, разделени в осем възрастови групи сили премериха 996 ученици. Особено силна бе конкуренцията при първокласниците, при които традиционно участниците са най-много. Възпитаничката на СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Емилова Енчева от I се класира на трето място, изпреварвайки повече от 220 свои връстници. С резултат 65 точки тя изостана само на две точки от победителя. Отлично се представи също Светлозара Колева от VI а клас с 83 точки. Учениците от VII клас Стефан Попов и Йоана Димитрова съответно със 77 и 75 точки заеха достойно четвърто и седмо място в своята група VII-VIII клас, състезавайки се с 88 ученици, голяма част от които от Математическата гимназия. Да им пожелаем да са все така упорити, любознателни и да постигат още по-големи успехи.

 
Ден на отворените врати ПДФ Печат Е-мейл

1 den naВ СУ "Вичо Грънчаров" се проведе поредният "€žДен на отворените врати". Този вид общуване с родителите се превърна в традиция за училището. Положително беше оценен ефектът от участието на родителите в живота на училището и от двете страни. Рязко се промени отношението родител, ученик, учител, училище. Поредното събитие бе посветено на фолклора и се превърна в танцов празник под мотото "Хоро се вие, извива." Участниците се наслаждаваха на изпълнението на народните песни, поднесени от групата по интереси с ръководител Стефан Печикамъков. Росен Тонев от пети клас показа своите нови умения с кавал. Всички единодушно отбелязаха положителното въздействие на тези занимания.

12 den naЛеда разчупиха третокласниците с ръководител хореографа Йордан Минчев, които изпълниха "Тракийски танц" и магически грабнаха публиката. Последваха кръшни български хора, които увлякоха родители, гости, учители и ученици в общи танци.

 
Световна седмица на парите ПДФ Печат Е-мейл

1 световна седмица на парите

Учениците от различни класове на СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в Световната седмица на парите, която тази година се провежда в периода 25-31 март и по традиция е организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

В съвременния глобален свят въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си. Темата на избраната инициативата беше свободна, като всички дейности се обединиха под глобалния слоган "Учи. Спестявай. Печели"

Учениците от Ха клас избраха да отбележат Седмицата на парите с посещение в офиса на UniCredit Bulbank, където директорът на филиал Горна Оряховица Галин Илиев по интересен и увлекателен начин представи значението на банката като финансова институция, както и мястото й в живота на съвременния човек. В беседата бяха представени съвременни и удобни начини за електронно банкиране, безналични плащания, видове кредити и различни други въпроси, които биха могли да бъдат полезни на младите хора.

Іа клас, с класен ръководител г-жа Ваня Недкова, се включи в инициативата, като на 25.03. проведе открит урок с гост лектор г-н Емил Енчев – ръководител на Бизнес център в Банка ПИРЕОС в град Велико Търново. По достъпен и интересен начин той запозна присъстващите с професията банкер, с произхода и функцията на парите.

На 27.03. класът посети Банка РАЙФАЙЗЕНБАНК в град Горна Оряховица. Учениците бяха радушно приети от директора г-н Хараламби Хараламбиев и неговия екип.

В IVа клас с класен ръководител Кремена Витанова Световната седмица на парите беше отбелязана с открит урок "€žРецепти за успех"€. Ученици разиграха създаването на собствен бизнес чрез откриване на ресторанти. Участниците представиха поотделно идеите на своя отбор - какво меню включва техният бъдещ ресторант, в каква обстановка ще бъдат посрещани клиентите, как ще рекламират заведението си. Накрая учениците достигнаха до заключението, че рецептата за успех е най-вече да бъдат образовани в дух на млади предприемачи, да спазват правилата на пътя на парите и да работят заедно в екип.

Открит урок по технологии и предприемачество посветен на темата "Учи. Спестявай. Печели" беше проведен и от г-жа Даниела Велчева в ІVв клас.

Участниците в събитието получиха грамоти за своето представяне.

Благодарим на всички включили се в инициативата Световна седмица на парите 2019 година и им пожелаваме много успехи.

 


Страница 50 от 91