Начало Актуално

Актуално
С голямо българско хоро започна Мартенският базар в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1185horoЗа втора поредна година в СУ "Вичо Грънчаров" се изви хоро в навечерието на Националния празник. Учениците и учителите посрещнаха деня, облечени в народни носии.

На Първи март бе организиран и благотворителен базар. На него се предлагат ръчно изработени мартеници, като инициативата за базара е на участниците в проекта "€žЕдинни и толерантни към интеграция" и на тазгодишните абитуриенти на СУ "€žВичо Грънчаров". Сумата, която бе събрана, е на стойност 350 лева. Събраните средства ще отидат за знаме на училището.

Чрез състоялите се инициативи бе затвърден стремежът на педагозите да научат децата на приемственост.

http://regnews.net/bg/

pochitta-kam-balgarshtinata-obedini-uchenitsite-v-su-vicho-grancharov/

#.XH5XJ8Azbcs

 
Мартеничките на второкласниците от СУ "Вичо Грънчаров" отлетяха до далечна Испания ПДФ Печат Е-мейл

1 mart 20190221 104105Червено-бяла нишка на приятелството вече свързва учениците от II В клас с децата от българското училище "Родна реч" в Тудела, Испания.

Второкласниците се трудиха цяла седмица и с много обич и старание направиха мартенички за своите връстници. Те са в цветовете-на българския трибагреник и прелетяха близо 3 000 км, за да зарадват точно за 1 март нашите малки сънародници и техните учители.
Българско училище " Родна реч" е създадено преди 1 година към и с подкрепата на Културна асоциация на българите в Навара "Орфей БГ".
В него учат около 40 деца на възраст от 3 до 18 години от региона на гр. Тудела, провинция Навара. Изучават се български език и история на България.
Часовете се провеждат всяка събота. Освен изучаване на българския език възпитаниците му съхраняват българските традиции и обичаи. Отбелязват с богата
програма с български стихове, песни и танци всеки празник, украсяват сурвачки, боядисват яйца. На 2 март предстои да отбележат Националния празник
на Република България на тържествен фестивал, който ще продължи с инициативата "Пробуждане с хоро". Възпитаник на СУ"Вичо Грънчаров" е преподавателят по българска история и изобразително изкуство Цветелин Панев.
Мило писмо придружава мартеничките. С него второкласниците подават ръка за приятелство на своите връстници. То ще продължи и в бъдеще със съвместни конферентни видеоразговори, още празнични инициативи и споделени моменти от училищния живот. Защото българският дух е жив и е навсякъде по света, където се чува българска реч и където туптят български сърца!
Честита Баба Марта, сънародници! Бъдете здрави и щастливи, съхранявайте нашия език, традиции и дух навсякъде по света!
 
УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ КАЗАХА „ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!“ В ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА ПДФ Печат Е-мейл

za 111Най-малките от СУ "Вичо Грънчаров"се включиха активно в инициативата за противодействие на тормоза в Деня на розовата фланелка. Учениците от IIв клас изработиха розови хартиени сърца, които подредиха във формата на тениска. Заедно с първокласниците проведоха игра "Нишката на приятелството". Чрез нея демонстрираха как може да направим добро и изпратиха своите послания за толерантност, взаимопомощ и уважение.

Учениците от начален етап изработиха табло с мото "Не на подигравките". Второкласниците се включиха в изработването на хартиени фланелки за всяко дете. Посланието им бе: "Не на тормоза, но не за ден"!

Третокласниците представиха табло с примери за толерантност, написани върху изрязани детелини и детски ръчички.

11da 20Шестокласниците казаха "Стоп на тормоза", като залепиха розови стикери на блузките си. Седмокласниците демонстрираха игра, чрез която показаха здравината на приятелството. Те заплетоха мрежа от прежда и върху нея поставиха различни предмети. Посланието бе: "Заедно можем повече!". Те продължиха с играта "Влез в обувките на другия", като влизаха в различни роли, за да се поставят на мястото на дете, което е тормозено.

Учениците от гимназиален етап също се включиха активно в инициативата, като се информираха за различните форми на тормоз, проведоха беседи по класове. Заедно със своите ръководители залепиха розови стикери и облякоха розови фланелки, за да покажат важността на своето послание: "Да бъде светлина!"

Родителите също подкрепиха инициативата, като беседваха с децата в час на класа.

https://www.facebook.com/

events/303074377064971/

permalink/309986259707116/

http://regnews.net/bg/

v-denya-na-rozovata-flanelka-uchenitsite-ot-su-vicho-grancharov-kazaha-da-bade-svetlina-/

#.XHaH28Azbcs

 
Покана ПДФ Печат Е-мейл

pokana

 
Сребърен медал и възможност за участие в международен музикален фестивал в Римини ПДФ Печат Е-мейл

11 DSC 0564Сребърен медал и възможност за участие в международен музикален фестивал в Римини, Италия спечели първокласничката Кристина Енчева, възпитаничка на СУ "€žВичо Грънчаров" - Горна Оряховица при участието си в 7-мото издание на конкурса "Път към славата" в гр. София, организиран от Арт Център Карнолски, под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на синдиката на българските учители. В рамките на 3 дни от 8 до 10 февруари 2019 форумът събра над 1500 талантливи деца от цялата страна, които се състезаваха в различни категории -вокални изпълнители - солисти и групи, инструменталисти, фолклор, танци. Кристина завладя сърцата на журито и публиката в столицата с изпълнение на песните "Цветът на надеждата" на Габи и Иван и "€žCry me out" от репертоара на Пикси Лот. Заслуженият успех е благодарение на упоритата работа на вокалния педагог Стела Дойкова при читалище "Напредък-1876" - Горна Оряховица.

Криси пее още от четири годишна, а година по-късно е вече част от състава и солист на групата "€žMusic Sounds"€ към читалището в нашия град. През изминалата 2018 година тя грабна златен медал на националния конкурс "€žДецата на България пеят, танцуват и рисуват" в гр. Шумен, първи места на 5-тия национален конкурс на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце" на зонален и областен етап, специалната награда на детското жури на националния детски фестивал на хумора в Габрово "€žСмехоранчета", първо място на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Съзвездие", две първи места за категориите коледна песен и поп и джаз, заедно с първо място за дует и специална награда на детското жури на IV-тия национален конкурс за вокално и танцово изкуство "Звезден сблъсък" във Велико Търново, второ място на Националния детски фестивал "Звезден път" в Разград, трето място в XIII-тия международен конкурс за изпълнители на популярна песен "€žНова музика" Г. Оряховица и др.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/6922-2019-02-21-08-38-46.html

 


Страница 52 от 91