Начало Актуално

Актуално
Грамоти ПДФ Печат Е-мейл

Diplom 000094Medal s 000092

 
Еньовден е! ПДФ Печат Е-мейл

20enovden nНа 24 юни честваме един необикновен празник -Еньовден. Посветен е на Св. Йоан Предтеча. Според народните вярвания в навечерието и на самия Еньовден билките имат най-голяма сила. Народът ни вярва, че който на този ден походи бос по росната трева, ще бъде здрав през цялата година.

На празника, учениците от групи лятна занималня в СУ "Вичо Грънчаров", събраха билки, изплетоха пъстър венец и минаха под него за здраве. По време на разходката сред природата споделиха интересни факти от честването на празника в различни краища на страната, рисуваха познати билки и направиха изложба в училище.

 
Пазители на българщината ПДФ Печат Е-мейл

19Lovech n origУчениците от вторите класове, заедно със своите учителки г-жа Велчева, г-жа Бейска и г-жа Божкова, посетиха знакови за живота на Апостола места, които пазят паметта на Левски - ханчето в с. Къкрина, музея и паметника на Левски в гр. Ловеч и отдадоха почит героя, музея в Троянския манастир.

 
За благородната постъпка ПДФ Печат Е-мейл

2009blagorodna n 900Седмокласниците Станимир Генов и Теодор Начев от СУ â€žВичо Грънчаров“ намерили в района на училището си мобилен телефон, предали го в Районното, а служителите издирили собственика и вещта му била върната.

За благородната постъпка на двете момчета разказват от СУ â€žВичо Грънчаров“. Станимир и Теодор са наградени с грамота и книга от директора на училището Нели Атанасова.

Благодарим на родителите, които са възпитали добри и отговорни млади хора. Доблестните постъпки са пример за всички, а достойните хора са най-голямото богатство. Браво, момчета, казват от СУ â€žВичо Грънчаров“.

 


Страница 11 от 91