Начало Проекти

Проекти


,,Българският език - лесен и интересен" по проекта ,,Твоят час" ПДФ Печат Е-мейл

16386987 1353772794687452 6444550792894569313 n 1На 26 януари се проведе първата публична изява на групата ,,Българският език - лесен и интересен" по проекта ,,Твоят час" с ръководител Пепа Колева, старши учител по български език и литература. Тя бе посветена на народния поет Иван Вазов. Животът и творчеството на поета бе представено с презентацията на ученичката Александра Колева от VIIв клас. Седмокласниците рецитираха стихотворения, посветени на прекрасната българската природа, на красотата и силата на родния език. Звучаха откъси от цикъла ,,Епопея на забравените" и пътеписи. Особено вълнуващо бе изпълнението на стихотворението ,Опълченците на Шипка" от Стилян Папазов.

Гости на изявата бяха директорът на училището Николинка Попйорданова, учители, родители и ученици.
 
„Визуална комуникация и Уеб дизайн по проект „Твоят час“ ПДФ Печат Е-мейл

1 tvoja chas IMG 2611На 13.01.2017 г. от 13.45 часа в 205 кабинет на СУ "€žВичо Грънчаров" се проведе първата публична изява на групата-"Визуална комуникация и Уеб дизайн" по проект "Твоят час" с ръководител Ваня Христова, старши учител по ИТ.

По време на изявата учениците презентираха изработените до момента уеб сайтове. Представени бяха 8 проекта на 12 ученика. На изявата присъстваха директорът на училището, ученици, родители и учители по информатика и ИТ.

ГРУПА ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ И УЕБ ДИЗАЙН

 
Осма транснационална мобилност в Турция по проект на програма "Еразъм+ ПДФ Печат Е-мейл

za saita WP 20161114 11 13 04 ProУчителите Сия Михайлова и Ваня Христова от СУ "Вичо Грънчаров" участваха в осма транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия. Срещата беше организирана от училище Hasan Suzer Anatolian High School, Газиантеп, Турция и се проведе в Кушадасъ от 14-ти до 18-ти ноември 2016 г.

По време дейности за учене и преподаване всички участници изследваха темата за миграцията чрез изработване на клипове, презентации, слайдове и късометражни филми. Осъществиха се практически занятия за изработване на гривни и колиета с традиционни за страната материали.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Eфес, Памуккале, Кушадасъ, Чешме, Алачатъ, Ширинче и Измир обогатиха нашите знания за историята и културата на Турцияи и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
Подкрепете нашият проект! ПДФ Печат Е-мейл


proekt za chistotata

Нека обединим сили
и преборим микробите заедно!

Учениците от ІV"а" клас от СУ "Вичо Грънчаров" с класен ръководител Миглена Димитрова участват в конкурса "Хигиена за отличници" със свой колаж на тема "Cif и Domestos ще ни избавят от микробите".

Уважаеми приятели, гласувайте тук и в сайта www.cleanschool.bg и харесайте нашия проект, така ще ни помогнете да спечелим.
Участниците в конкурса , класирани на първо място от журито , както и участниците класирани на първо място по брой на харесванията от посетителите на сайта , получават почистване и изрисуване на класната стая с арт графити , а всяко дете от спечелилите класове получава и индивидуален предметен подарък - раница , пълна с ученически пособия.
Десетте най- добри проекта ще спечелят за своето училище продукти на "Cif и Domestos" за една година.
Краен срок за подкрепа на проекта - 30.11.2016г. Можете да гласувате неограничен брой пъти.
 
Българският екип на СУ "Вичо Грънчаров" по проект “YOUropeans on the move – migrants between integr ПДФ Печат Е-мейл

logo ErasmusУчениците Мария Касърова от XI а клас, Пламен Петров от X а клас и учителите Сия Михайлова и Ваня Христова от СУ "Вичо Грънчаров" участваха в седма транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 25 септември до 1 октомври 2016 година се проведе седмата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше Fulston Manor School, Sittingbourne, Великобритания. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез изготвяне на плакати и организирането на изложби по темите:""€Защо се мигрира", €žПредставяне на всяка държава с колаж от снимки и природни материали“, "Фотоколажи от снимки, заснети от Лондон по темата за миграцията и мултикултурализма“.

DSCF5191Българският екип от ученици участва в работни ателиета за изготвяне на плакатите за изложбата. Беше изготвен компютърен монтаж от националните флагове на 10-те страни, участнички от проекта – България, Белгия, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Италия, Франция, Полша и Германия. На специално подготвена стена в училището с цветни спрейове се възпроизведе колажа от учениците на различните държави-партньори.

По време на срещата учителите Сия Михайлова и Ваня Христова разгледаха английското училище домакин, запознаха се със съвременни интерактивни методи за преподаване и посетиха часове по информатика, ИТ, дизайн и технологии.

За разпространяване на идеите на проекта бяха взети интервюта от директора на училището домакин, от учители и ученици от различните държави, които разказаха за дейностите по време на визитата. Интервюто беше излъчено по телевизия BBC.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Рочестър, Кентърбъри, Лондон, Ситингбоърн и Лийдс обогатиха нашите знания за историята и културата на Великобритания и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
Смисълът на езиковото обучение ПДФ Печат Е-мейл

11 DSCN1330На 11.05.2016 г. се проведе срещата на учители и ученици с представители отсдружение "Международни инициативи за сътрудничество", в рамките на проект "Steps 4 LIFE" (Capacity building), финансиран от програма Еразъм+ и доброволци от Уганда, Филипините, Мексико, Непал, Индонезия и Виетнам.

Учителите и учениците от СОУ "Вичо Грънчаров"по проект "YOUropeans on the move-migrants between integration and tradition" на програма "Еразъм +", КД 2 представиха с помощта на презентация работата си по проекта до момента, реализираните мобилности и изработените продукти при посещенията си в Италия, Белгия, Кипър, Франция и Гърция, както и домакинството на СОУ "Вичо Грънчаров" през май 2015 г.

Колегите доброволци, гости на срещата разказаха за работата си по проекта "Steps 4 LIFE". Те бяха впечатлени от учениците ни, участници в проекта Еразъм + от постигнатите от тях до момента резултати и от отличните им езикови умения. Гостите разгледаха училището ни и се запознаха с работата на ученическата столова, библиотека, дейностите на ателиетата по изобразително изкуство, модерното компютърно обучение в залите по ИТ и мултифункционалните кабинети за езиково обучение.

 
ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРИ ПДФ Печат Е-мейл

DSC 1480по проект на Министерството на здравеопазването

"Посланици на здравето"

"Мисия здраве: Здраве и живот с тютюнопушене и алкохол???"

В рамките на националния ученически конкурс "Посланици на здравето" на 14.04.2016 година в СОУ "Вичо Грънчаров"град Горна Оряховица се проведе Празник на знанието, в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора без зависимост от тютюневи изделия и употреба на алкохол. Партньори по проекта са учениците от СОУ "Вичо Грънчаров" Регионалната здравна инспекция във Велико Търново и Български младежки червен кръст при СОУ "ичо Грънчаров"град Горна Оряховица.
DSC 1504 Участниците в образователните игри (ученици от седми, осми, девети и десети клас, разпределени в осем отбора по три души) преминаха през три етапа, в които отговаряха на въпроси, свързани с факти и доказателства за вредите от тютюнопушенето; изработваха макети на пушача; решаваха тест и игрословици, редиха пъзели, свързани с алкохолни или полезни за младите хора напитки; завързваха балони с алкоочила, движиха се с алкоочила, оказваха първа долекарска помощ и изпълняваха други интересни задачи. Атрактивната публика (съученици, родители и педагози) имаше възможност също да решава забавни задачи и отговаря на въпроси.
Участниците в надпреварата получиха грамоти и награди, осигурени от СОУ "Bичо Грънчаров" град Горна Оряховица и Регионална здравна инспекция - Велико Търново.

 


Страница 7 от 15