Начало Профили Чуждоезиков Състезание по правопис на английски език „Spelling Bee 2019”

Състезание по правопис на английски език „Spelling Bee 2019” ПДФ Печат Е-мейл

1 4Училищният кръг на националното състезание по правопис на английски език "Spelling Bee 2019" се проведе на 01 март 2019. То се организира от фондация "Корпус за образование и развитие -“ КОР ПлюС" и е под патронажа на Министерството на образованието и науката с подкрепата на фондация "Америка за България". Целта му е да стимулира изучаването на английски език чрез забавни и интерактивни дейности. Имаме удоволствието да съобщим, че 15 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" на възраст от 10 до 14 години за поредна девета година се включиха в надпреварата.

Тази година "€žSpelling Bee 2019"€ се проведе под надслов "Вее Better Together". Думата "€žbee" в превод от английски означава "пчела"и по звучене наподобява думата "be" да бъда, бъдете, с други думи посланието към всички участници беше: "Бъдете по-добри заедно" В официалното приветствие, отправено към децата, те бяха насърчени да бъдат по-добри и по-превъзходни, когато са заедно, когато учат, играят, смеят се, мечтаят заедно, помагат си един на друг, уважават се един друг, изпреварват се да вършат добри дела заедно.

Атмосферата на състезанието беше вълнуваща и наситена с приятни емоции. Всички участници се включиха с желание и усърдие и показаха своите знания по английски език, подкрепяни от публиката. Благодарим им за положените усилия, смелостта и ентусиазма. Виктория Костова от Va клас заслужено спечели победата, a нейн достоен подгласник стана Пламен Николов от IVаклас. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 24 март в гр. Велико Търново. Да им пожелаем нова енергия и заряд, за да могат да мерят сили с най-добрите в областта.

http://regnews.net/bg/15-uchenitsi-ot-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-uchilishtniya-krag-na-spelling-bee-2019/#.XH5Xe8Azbcs