Начало Хуманитарни дисциплини Първо място в конкурс „Пространство и време“ за ученик от СУ „Вичо Грънчаров“

Първо място в конкурс „Пространство и време“ за ученик от СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

111 20190307 141147На третото издание на ученическия конкурс "Пространство и време", организиран от Академия за лидери при Историческия факултет-ателие "€žИстория и памет", с подкрепата на студентски съвет на ВТУ "СВ. Св. Кирил и Методий", дванадесетокласникът Християн Хинков завоюва първо място. В оспорвана борба между 113 участници от цяла България, допуснати до публична защитата са 55.. На защитата с есе на тема: "Че и ний сме дали нещо на светът, на вси Словене книга да четът", Християн заема първата позиция с оценка отличен 6,00. С това постижение е приет за студент в историческия факултет на ВТУ "СВ. Св. Кирил и Методий".

Значимо е и представянето на Сияна Димитрова и Яница Томова, ученички от ХІ клас на СУ "Вичо Грънчаров". За своите разработки момичетата получават много добри оценки.

За достойното представяне на учениците имат принос техните преподаватели Росица Петрова и Ивалинка Рачева. Ръководителките бяха удостоени с грамоти за провокиране на интереса на младите хора към историята на българския народ и държава и нейното съвременно географско пространство.

Ученическият конкурс "€žПространство и време" дава възможност за осъществяване на обмен на добри практики между институциите училище-университет.

http://regnews.net/bg/hristiyan-hinkov-ot-su-vicho-grancharov-specheli-parvo-myasto-v-konkursa-prostranstvo-i-vreme/#.XIEvMCIzbcs