Начало Физическо възпитание и спорт Златен и бронзов медал на Мултиевропейските игри в София.за Милица Петрова от IX клас

Златен и бронзов медал на Мултиевропейските игри в София.за Милица Петрова от IX клас ПДФ Печат Е-мейл

1 milicaМилица Петрова и Йордан Добрев участваха в последния ден в дисциплината пумсе. от второто издание на игрите. Те събраха в "Асикс Арена" над 2000 души в четири състезателни дни. Двамата в тандем Йордан Добрев и деветокласници на СУ "€žВичо Грънчаров" - Милица Петрова завоюваха бронз при двойките в конкуренцията на отбори от Гърция и Испания, както и още един български отбор от София. След това поотделно двамата участваха в отбор тройки юноши и девойки, където завоюваха златни медали. Състезанието е проверка и определя квотите за предстоящото Европейско първенство в Анталия, Турция в началото на април. "Таекуондо център Хемус" получи потвърждение за участие в XIV Европейско първенство по пумсе и I Европейско плажно първенство в началото на април в Анталия.
Веднага след Европейското двамата ще вземат участие на първото Европейско плажно първенство също в Анталия. За Милица Петрова това е трето подред Европейско. През 2015 г. е пета в Белград на XII Европейско. През 2017 г. става бронзов медалист в Родос и печели вице-световна титла отново в Родос от Вторите световни плажниигри.