Начало Актуално Актуално „Празник на буквите“

„Празник на буквите“ ПДФ Печат Е-мейл

11 ученици"Празник на буквите" и успешно завършване на учебната година отпразнуваха първокласниците от І"а" клас в СУ "Вичо Грънчаров"с класен ръководител г-жа Ваня Недкова, заедно с приятелите си от V"а"клас.

Първокласниците показаха пред своите родители, учителите им от детските градини и учители от училището какво са научили в първи клас.

Преди да получат удостоверение за завършен първи клас, първокласници и петокласници показаха актьорските си умения чрез представяне на премиерата "Защо угасна слънцето" от Ангелина Жекова.

Празникът продължи с интересни езикови задачи, чрез които децата демонстрираха познания по български език и литература. Те сглобяваха стихотворение, създаваха приказка, образуваха думи и четоха. Учениците работиха в отбори, а жури оценяваше тяхната бързина и грамотност.

Правилните решения на задачите доведоха отборите до скритото съкровище - голяма торта с формата на книга.

Тържеството завърши с раздаване на удостоверение за завършен първи клас, удостоверение за грамотност АЗБУКАРЧЕ и проект по четене "€žЦар Лъв", който учениците ще представят през месец септември 2019 година и награди от класния ръководител.

Петокласниците получиха грамоти за ПРИЯТЕЛСТВО от своя учител по български език и литература г-жа Михаела Антова.

Ученици и родители заедно изживяха един незабравим последен учебен час с много песни и положителни емоции!