Начало Актуално Актуално Национална конференция на тема "Четене и комуникация"

Национална конференция на тема "Четене и комуникация" ПДФ Печат Е-мейл

Mihaela8 nМихаела Антова, учител по български език и литература от СУ "Вичо Грънчаров" взе участие в Осмата национална конференция "Насърчаване на четенето", проведена във Велико Търново.

Събитието се провежда от Център за развитие на човешките ресурси, като тази година е под надслов "Четене и комуникация". След прецизна селекция между 120 кандидати за участие от цялата страна, в конференцията са допуснати 68 участници, като г-жа Антова е най-младия одобрен участник.

"През всеки от конферентните дни участниците представяхме идеите си, споделяхме добри практики, иновативни методи, нови проекти и извънкласни дейности, които стимулират децата да четат.Бяха организирани и обучителни работни ателиета, ръководени от университетски преподаватели в областта на педагогиката и информационните технологии. Конференцията завърши с представяне на любими книги, които бяха дарени от участниците на две читалища в страната - в село Столетово, община Карлово и в град Своге" - споделя г-жа Антова след участието си в конференцията.