Начало Актуално Актуално РАБОТА В ЕКИП „ПО СТЪПКИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ“

РАБОТА В ЕКИП „ПО СТЪПКИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ“ ПДФ Печат Е-мейл

1 myzeiMG 8849 2Вдъхновени от примера на учениците от седми клас и тяхната преподавателка по история Росица Петрова, учителите на втори клас Ваня Недкова и Анка Йовчева изнесоха урок в историческия музей на град Горна Оряховица. Темата на дейността е "€žМоето родно селище в миналото и днес". С голям интерес всички изслушаха беседата на Мая Иванова - главен уредник на музея. Тя разказа за историческото наследство на града и региона, обособено в шест раздела - Археология, Етнография, Възраждане, Учебно дело, Националноосвободителни борби и Стар градски бит.

Силно впечатление направи голямата колекция от средновековни накити и експонатите, представящи участието на града ни в Априлското въстание. Учениците разгледаха с интерес запазените оръжия, фотографии и вещи на местните просветни дейци и революционери от рода Грънчарови и копие на Горнооряховското бойно знаме, ушито от Елена Грънчарова.

Чрез атрактивно изнесени уроци в различни културни институции и прилагане на иновативни методи на преподаване, учителите от начален и прогимназиален етап в СУ "€žВичо Грънчаров" стимулират личностното развитие на възпитаниците си. За реализиране на ефективен образователен процес е важно той да се осъществява в съвременна образователна среда. Това е и една от целите на Националната програма "€žОсигуряване на съвременна образователна среда"€.

Благодарим на екипа на историческия музей в град Горна Оряховица за съвместната работа и възможността урокът да бъде проведен по различен начин!