Начало Начално образование и ПГ Седмица на „ДОСТЪП ДО ДОБРАТА ХРАНA“ 2019 г. във вторите класове на СУ “Вичо Грънчаров“

Седмица на „ДОСТЪП ДО ДОБРАТА ХРАНA“ 2019 г. във вторите класове на СУ “Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 hranene nВ търсене на информация за добрата храна второкласниците от СУ "Вичо Грънчаров" с класни ръководители Анка Йовчева и Ваня Недкова посетиха кабинета по химия. Госпожа Василка Стоянова, преподавател по химия и опазване на околната среда, запозна децата със свойствата на водата, необходима на организма и участваща в процеса на хранене. Учениците научиха интересни факти за жизнено необходима течност, която се съдържа в чая, млякото и прясно изцедените сокове. Като истински магьосници те участваха в превръщането на водата в сок, мляко и обратно във вода. Припомниха си, че за да бъдат здрави, трябва да поддържат добра хигиена на хранене. Упражниха и начина на почистване на зъбките върху макет с огромна четка.

Следващата стъпка в търсенето на информация за добрата храна бе срещата разговор с медицинското лице в нашето училище Жанета Кулова-Николаева на тема "Здравословното хранене - ключ към доброто здраве и успех в училище". Това е поредната инициатива след "€žСедмицата на действие за природата и мира" (21 -25 септември), в която учениците дискутираха по добре позната, но много актуална тема - "Здраве и добруване на всички във всички възрасти".

11 himia n 1Второкласниците надградиха знанията си по темата чрез забавни образователни книжки, осигурени от РЗИ - Велико Търново по програма "Здрави деца в здрави семейства". В тях са отбелязани 12 важни правила за здравословен начин на живот. Учениците попълниха тест с избираеми отговори за оценка на избора по отношение на начина си на живот. Очакваме с нетърпение резултатите!

Благодарим на госпожа Василка Стоянова и на медицинската сестра Жанета Кулова-Николаева!

Нашето пътешествие в света на науката продължава с госпожа Евдокия Карагеоргиева в кабинета по география!