Начало Актуално Актуално Смисълът да бъдеш будител днес

Смисълът да бъдеш будител днес ПДФ Печат Е-мейл

07 11 1noemvri 8 nВ Деня на народните будители се прекланяме не само пред делата на нашите възрожденци, но и пред всеки порив за знание, стремеж към доховно обогатяване. Ден, в който всеки един от нас прелиства страниците на културното наследство, и черпи сили и вдъхновение за нови дела, които ще продължат линията на духовността.

Съвременни будители има и те са навсякъде около нас. С постъпките известни и безизвестни хора активно и последователно сбъдват за мечтите си. Вярват, че позитивната нагласа е заразяваща движеща сила, която променя съдби, пробужда за добри идеи.

Ние, учителите, имаме възможността да развиваме творческото начало у всек млад човек, да насърчаваме и поощряваме будния дух у децата, за да се родят нови стремления. Заставайки до своите възпитаници, всеки един от нас преоткрива смисъла на своето призвание и отговорност към поколенията.

Преимствеността между поколенията затвърждава традиционните ценности на обществото и отваря нови хоризонти към света. Младите учители в Средно училище "€žВичо Грънчаров" са носители на енергията и устрема към нетрадиционното, като възможност за познание и личностно развитие. С ентусиазъм участват в проекти и инициативи, с което увличат и своите възпитаници. Вярваме, че подкрепата на вече утвърдилите се преподаватели ще покаже силата на екипната работа и ще доведе до трайни успехи.

Благодарност изказваме на колегите - Росица Генова, Ивалинка Рачева и Денка Балабанова, които с дългогодишния си труд и всеотдайност в професията изграждаха образа на съвременния будител. Този, който не само дава знание, а и съпреживява успехите и неуспехите, радостите и тревогите на своите ученици. Учители, които подават ръка на своите млади колеги, за да запалят духа на будителството.

Желаем на всички колеги дръзновение, себераздаване и осъществяване на техните цели и начинания.

Честит празник!