Начало Актуално Актуално „Да! За живот!”

„Да! За живот!” ПДФ Печат Е-мейл

07 11 IMG 3669ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРИ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ"€, ГРАД ГОРНА ОРЯХОВИЦА, УЧЕНИЦИ И ЦЕЛИЯТ УЧИТЕЛСКИ КОЛЕКТИВ СЕ ВКЛЮЧВАТ В НАЦИОНАЛНАТА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА ДОНОРСТВОТО И ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОД МОТОТО "€žДА! ЗА ЖИВОТ!"€.

Кампанията стартира на 5 ноември, и целѝ да се повиши осведомеността на обществото за същността и значението на органното донорство.Близо 1153-ма български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с надеждата да водят нормален живот, да имат свободата да се придвижват сами, да се срещат с приятели, да отидат на театър или концерт. Всички те очакват втори шанс за живот, който е възможен единствено чрез трансплантация на орган. От 28 държави-членки на Европейския съюз, страната ни заема 28-мо място по брой трансплантирани хора на милион население. В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя „донорски карти“, попълването на които няма юридическа стойност, а единствено оказва волята на техните притежатели.

07 11 IMG 3686За живота, втория шанс и доброто:

Да, да дариш част от себе си на някого, който има нужда, е достойно за уважение.

"Никой няма по-голяма любов от тази да даде живота си"€. (Йоан 15:13)

Частица от теб може да живее в някой друг и за него да се окаже надеждата му за живот и неговото спасение. За да бъде всичко това възможно, на първо място е необходима една протегната ръка, един жест на солидарност и съпричастие.

Линк за сайта на "€žДа! За живот!"€: http://zajivot.bg/

https://regnews.net/news/15731128876006/dobrovoltsi-ot-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-informatsionna-kampaniya-za-donorstvoto-