Начало Проекти Проекти ПРОЕКТ "ЦЕЛИТЕ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ - СИЛА ЗА МЛАДЕЖКО ДЕЙСТВИЕ!"

ПРОЕКТ "ЦЕЛИТЕ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ - СИЛА ЗА МЛАДЕЖКО ДЕЙСТВИЕ!" ПДФ Печат Е-мейл

05 05 60288 nСУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ" РАБОТИ ПО ПРОЕКТ "ЦЕЛИТЕ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ - СИЛА ЗА МЛАДЕЖКО ДЕЙСТВИЕ!" НА ДРУЖЕСТВОТО НА ООН В БЪЛГАРИЯ, С ПОДКРЕПАТА НА BRIDGE 47 И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Всички дейности по Проекта са обединени под мотото "Променяйки себе си да преообразим света в който живеем".Одобрени за участие са екипи /ученик и учител/ на 22 училища от страната.Представители от СУ "€žВичо Грънчаров" са Йоана Димитрова, ученичка от VII клас, профил "€žСофтуерни и хардуерни науки" и Михаела Антова, учител по български език и литература.

На планирана симулация на Среща на върха за Целите за устойчиво развитие за ученици, делегатитезапознаха с резултатите от инструмент за докладване на изпълнението на Целите за устойчиво развитие /ЦУР/ в образователните институции.Осмокласничката Йоана Димитрова представи работата в СУ "Вичо Грънчаров" по две от целите - "Добро здраве" и "Качествено образование".

05 05 712 nВиртуалната среща даде възможност на представителите да споделят добри практики и значими инициативи, насочени към постигане на глобалните цели на училищно ниво, местно и национално ниво.В продължение на два дни, учениците-делегати дискутихара по глобални въпроси и успешно реализирани дейности по цели, приети от ООН.Представяха доклади, приеха резолюции, чрез които показаха своята ангажираност по темите и желанието им за последващи действия.

Срещата завърши с предизвикателство - всеки ученик да сподели снимка в действие по някоя от посочените цели на фейсбук страницата на Дружеството.

Онлайн семинар "Целите за устойчиво развитие в училище и извън него".се осъществи и за учителите, представители по Проекта.В рамките на два дни преподаватели от цялата страна дискутираха работата в училище за Целите за устойчиво развитие. Г-жа Антова представи добри практики и инициативи от СУ "€žВичо Грънчаров" - "IT бизнесът в училище", свързана с цели "Качествено образование", "Сигурна работа и икономически растеж", "€žИновации и инфраструктура", "Партньорства".

https://www.facebook.com/UNABulgaria/posts/10157530564123517

https://regnews.net/news/15886614441613/su-vicho-grancharov-raboti-po-mladezhki-proekt-na-druzhestvoto-na-oon-v-balgariya