Начало Природомате- матически науки Класна стая под звездите

Класна стая под звездите ПДФ Печат Е-мейл

1 Sertifikat Ruskova 000029Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" се представиха достойно на 16-тото издание на Астро Парти "Байкал" 2020. Ваня Рускова, учител по физика и астрономия и учениците Габриел Савов, Ивайло Ленов, Християна Василева и Мариела Стоянова с голям интерес участваха във всички теоретични лекции и практически дейности на"Астро Работилница": как да направим с подръчни средства звездна карта, квадрант, очила за спекър на светлината, съзвездия и други. Късно вечерта се включиха онлайн в "Класна стая под звездите"и наблюдаваха звезди чрез телескопите на частна обсерватория "Ирида", разположени на територията на НАО "Рожен". Чрез видеовръзка наблюдаваха в реално време изстрелването на ракетата Falcon 9 на НАСА и SpaceX по време на конференцията.

Проявата е организирана от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Долна Митрополия и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - с. Байкал, с подкрепата и съдействието на Регионално управление на образованието - Плевен и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - Байкал е Включена в Националният календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2019/2020 г. Тази година дейностите се проведоха онлайн. Инициативата се провежда традиционно от 2005 г., като право на участие ученици на възраст от 12 до 18 години и 1 учител по физика и астрономия от цялата страна. Учениците трябва да имат изявен интерес към физиката и астрономията или да са участници в астрономически клубове.

Специални благодарности на Иво Джокин и на целия екип лектори! За нас беше чест и удоволствие!

https://regnews.net/news/15924835205693/uchenitsi-ot-su-vicho-grancharov-se-dokosnaha-do-zvezdite-v-astro-parti-baykal-2020