Начало Актуално Актуално Признание за таланта и труда

Признание за таланта и труда ПДФ Печат Е-мейл

22 06 10 nПризнание за таланта и труда на Павлина Станчева, Алексей Ангелов и Васил Димитров от IV клас в СУ "Вичо Грънчаров". Младите творци Алексей и Васил пресъздадоха красотата на дивите божури чрез компютърни рисунки, а Павлина чрез акварел.

Поздравления за прекрасните рисунки с кауза!

Конкурсът е насочен към деца и ученици до 16 години от цяла България и има за цел да запознае малките творци с красивите диви божури и нуждата от тяхното опазване. Организира се за втора поредна година от Детско Творческо Ателие към НЧ"Христо Ботев 1934", гр. Божурище със съдействието на Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие.

Освен добри художници Павлина Станчева и Васил Димитров са и много любознателни. Това са едни от най-активните участници в читателският клуб "Млади оценители" създаден от две години към училищната библиотека със съдействието на Вал Стоева, към "Бисерче вълшебно". Тяхната любов към книгата допринесе за активиране и на техните съученици за участие в "Книгоходец" -предизвикателството към учениците, които четат сами за да изминат заедно 40075 книгометра в прочетени страници - точно толкова, колкото е обиколката на земното кълбо по екватора.

https://regnews.net/news/15928101214199/trima-hudozhnitsi-ot-su-vicho-grancharov-risuvaha-bozhuri-za-da-podkrepyat-opazvaneto-im

3 Алексей

2 Васил

1 Павлина