Начало Актуално Актуално Нова придобивка за малките учениците СУ “ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“

Нова придобивка за малките учениците СУ “ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

138845952 744293366201953 4171110444087176685 n 1Учениците от начален етап в СУ "Вичо Грънчаров", включени в групите за целодневна организация на учебния ден имат съвременна игротека. Обзавеждането е финансирано по спечелен проект на Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците" 2020. За провеждане на заниманията по интереси и на часовете за организиран отдих и физическа активност бяха закупени разнообразни занимателни и образователни игри материали. Чрез книгите и енциклопедиите малките ученици имат възможност да се потопят във вълшебния свят на литературата, да достигнат до далечни страни и народи и да обогатят своята култура и знания.

С много занимателни и образователни игри е изпълнено времето на малките ученици след сутрешните учебни часове. Това дава възможност на децата да изградят положителна нагласа към образователния процес в часовете по самоподготовка след обяд.

viber изображение 2021 01 28 11 21 13Специално обзаведената стая за занимания по интереси създава условия за творчески изяви на учениците, а с интерактивните пчелички Bee-Bot, забавлявайки се, правят своите първи стъпки в областта на програмирането.

За добрата физическа активност на децата по проекта бяха закупени топки, федербали, обръчи и въженца .

Така с много игри, въображение и забавления ние ТВОРИМ И МЕЧТАЕМ, МЕЧТАЕМ И УСПЯВАМЕ, УСПЯВАМЕ И ИЗРАСТВАМЕ, каквото е наименованието на проекта.