Начало Актуално Актуално Интегрирани уроци в памет на Левски в IV б и в клас

Интегрирани уроци в памет на Левски в IV б и в клас ПДФ Печат Е-мейл

IMG 20210218 085523С интегрирани интерактивни уроци по литература, математика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество отбелязаха годишнината
от обесването на Васил Левски учениците от IV б клас с класен ръководител Милена Стоева и IV в клас с класен ръководител Мариета Панева.
Денят на 148 - годишнината от смъртта на Апостола на свободата премина за четвъртокласниците вълнуващо и интересно. В ингерирания урок по литература и човекът и обществото учениците рецитираха стихове за Левски, четоха разкази за неговия живот и дело, направиха виртуална разходка в родния му град, къщата-музей и експозициите в нея. Знанията си за живота и делото на Васил Левски показаха в работните листи, които попълниха в края на часа.
По математика вплетоха отново своите знания този път с решаване на задачи, които ги отведоха по стъпките на Апостола към безсмъртието.

received 2920748238205042В часа по изобразително изкуство учениците от IV б изразиха своите представи за образа на Апостола и за моменти от житейския му път в рисунки, а учениците от IV в клас изработиха по технологии и предприемачество красиви книгоразделители, като потърсиха в интернет и подбраха най-запомнящите се думи на Левски.
Научиха се да работят с ламинатор. Подариха изработевните от тях книгоразделители на учителите и служителите в училище.

Интегрираните уроци дават възможност за създаване на положителна нагласа и интерес към ученето, за затвърдяване на изучавания учебен материал и за разширяване и задълбочаване на възприятието на учениците към света.Този начин на преподаване допринася за успешното реализиране на редица образователни задачи: трайно и пълно овладяване на компетенциите по няколко учебни предмета, формиране на интердисциплинарни връзки, многостранно изследване на понятия, събития и явления. Тези уроци допринасят и за подобряване на ефективността на обучението, тъй като на базата на знанията, придобити по други учебни предмети, учениците намират нови логически връзки в изучавания материал.