Начало Актуално Актуално УЧАСТИЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2021

УЧАСТИЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2021 ПДФ Печат Е-мейл

23 03 DSC 0188Деветнадесетото издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт България "€žМениджър за един ден" тази година се проведе на 23 март 2021 г. Участието на СУ "€žВичо Грънчаров"€ като организация домакин е вече традиционно. Така се дава възможност на възпитаниците на училището и други желаещи да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.

С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година кандидатите за мениджърски и преподавателски позиции надхвърлиха географията на нашия град, поради възможността за участие в онлайн формат. Изборът на кандидати беше труден.

Позицията директор на училището зае Преслава Георгиева, а Наталия Христова - педагогически съветник.

23 03 mwnigjar oУченици от осми и девети клас замениха в отговорната им работа своите учители. Никол Иванова преподава физика и астрономия, Йоана Димитрова - философия, Ивана Николова и Йоан Иванов - заеха местата на своите преподаватели по биология и математика.

Младите сътрудници се запознаха със стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха в работните срещи за деня, изпълняваха задачи, задаваха въпроси, но и предлагаха решения, обсъждаха идеи и изказваха мнения.

Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели, това преживяване е интересно и вълнуващо. В края на работния ден участниците споделиха, че са придобили увереност в собствените сили и се чувстват удовлетворени.

За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България на младите мениджъри бяха връчени сертификати.