Начало Актуално Актуално Бъдещето засажда бъдеще около СУ „Вичо Грънчаров“

Бъдещето засажда бъдеще около СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

02 04 zasagdane nВ часа по околен свят Раховчетата от II"б"клас, с класен ръководител Даниела Велчева, работиха по проект на тема "€žОбичам и пазя природата". Разделиха се на екипи, като имаха възможност да изберат един от два варианта: "Искам да уча в чист и красив дом" или "Искам да уча в чисто и красиво училище". Всички екипи предложиха много интересни и оригинални идеи, реализацията на които, ще помогне да живеем в по-чиста и красива природа.

Второкласниците се обединиха около идеята да засадят дръвчета около училище, за които да се грижат. Има поне 21 причини, за да се засади дърво , но стара българска поговорка казва, че през живота си човек трябва да направи 3 неща : да засади дърво, да отгледа дете и да съгради дом.

Заедно със своите родители, класния си ръководител и директора на СУ "Вичо Грънчаров" Нели Атанасова, те направиха първата крачка към изпълнението на това поверие. Посадиха около училището 4 фиданки канадски червен дъб, за които ще се грижат. С това поставиха началото на поредица от инициативи, които ще посветят на опазването на природата в нашия град и нашата планета Земя.

http://danielavelcheva2.weebly.com/1043107210831077108810801103.html