Начало Проекти Проекти Национално звено за координация eTwinning

Национално звено за координация eTwinning ПДФ Печат Е-мейл

МИХАЕЛА АНТОВА, УЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ", УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ -НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО 2021

229313522 621819945459257 1121072735780911917 nЦентърът за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/, в ролята си на Национална агенция по програма "Еразъм+", на Национално звено за координация eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център, проведоха Десетата Национална конференция "Насърчаване на четенето" в периода от 28-30 юли, гр. Пловдив. Темата на конференцията тази година беше "€žСъхранените думи".

Официалната част бе открита от г-н Михаил Балабанов - Изпълнителен директор на ЦРЧР, който поздрави участниците, като им пожела нови и вдъхновяващи възможности за обмяна на опит и идеи.Водещ на форума бе г-жа Милена Караангова - главен експерт в ЦРЧР.

За трета поредна година СУ"€žВичо Грънчаров" участва в конференцията за насърчаване на четенето сред учениците и младите хора. Общо 85 участници от цялата страна имаха възможност да се включат в събитието, след като участваха в конкурс за подбор на участниците. Представител на училището беше г-жа Михаела Антова, учител по български език и литература, с доклад на тема "€žСъхранените думи - добри практики, насърчаващи четенето". Освен учители част от конференцията бяха и библиотекари, университетски преподаватели, психолози, писатели и др.

rezultati konkurs chetene 2021.DOC 001По време на тридневната конференция участниците презентираха проекти еTwinning и Еразъм+, добри практики, иновативни методи за насърчаване на четенето и творческото писане, различни инициативи, силата на словото, магията на думите, забравените думи и др.

В края на втория ден се проведе Вечер на поезията и музиката - прозвучаха песните на поетесата Татяна Йотова и стихове на участниците.Конференцията завърши с изложба, озаглавена "Какво четеш?". Всеки участник имаше възможност да представи любима книга и да привлече нови читатели. Повече от 120 книги бяха дарени на библиотеката в град Копривщица и село Долен, област Смолян.