Начало Актуално Актуално Ангажираност, образование, сила.

Ангажираност, образование, сила. ПДФ Печат Е-мейл

Във връзка със световния ден за борба със СПИН - 1 декември Ученическият съвет и доброволците от Български младежки червен кръст в СУ "Вичо Грънчаров" проведоха АНТИСПИН кампания под логото "€žЖивотът е безценен". Раздаваха рекламни материали и извършваха образователна дейност на тема:"Всичко което трябва да знаем за ХИВ/СПИН".

12 BСексуалното и репродуктивното здраве са тези аспекти, които ни позволяват да сме щастливи в интимните си отношения, да изградим здрави семейни отношения, да имаме деца и да бъдем добри родители.

Седмицата от 29.11. до 01.12. е седмица на инициативи, които имат за цел да се подобри информираността на учениците от прогимназиалните и гимназиалните класове за начините на заразяване с ХИВ и възможностите за избягване на рисково поведение. Целта е да се привлече вниманието им върху последствията от епидемията. В кампанията взе участие и медицинското лице на СУ "€žВичо Грънчаров" г-жа Жанета Николаева. В периода на кампанията се проведоха образователни лекции със събеседване, мултимедийни презентации на тема ,,СПИН и сексуално предавани инфекции" с ученици от гимназиален етап. Участниците проектираха и изработиха агитационни табла, информационни материали и подготвиха кампанията "Ние сме ЗА превенция на ХИВ"€, която се проведе на 01.12.2021г. във фоайето на училището. Целта е изграждане на положително отношение на участниците към здравето и възприемането му като лична ценност, да се усвоят знания за болести, предавани по полов път - причинители, начини на заразяване, симптоми и превенция. Да се получат знания за хигиенни правила на поведение, за контрацепция- предпазване от нежелана бременност.

Кампанията е насочена към младите хора, с идеята за повишаване на сексуалната култура. Посланията на Кампанията през 2021 година са "€žПредпазвайте се! Използвайте презервативи! Бъдете отговорни и модерни!"