Начало Профили Изкуства - Изобразително изкуство Диплом от Финландия

Диплом от Финландия ПДФ Печат Е-мейл

1DiplomМилица Костадинова Иванова от 7 клас на СОУ”Вичо Грънчаров” –Горна Оряховица е една от малкото участници отличени с диплом на финландската организация АРТ Център по изкуства за деца и младежи. Това е голямо признание за девойката и нейните преподаватели по изобразителни изкуства. Това е признание за училището, което в тежките кризисни времена продължава с възрожденски дух да подпомага талантливите ученици.

В училището се получи следното писмо:

 1Diplom_pismoУважаема Г-жо/Господине,

Имам удоволствието да  изпратя това писмо на Вас и Вашите ученици. Журито на 14 та Международна изложба „Моят дом”, изказва поздравления към Вашите ученици. Моля, от наше име да връчите медалите и дипломите на наградените деца и младежи.

В центъра по изкуствата за  деца и младежи се получиха 7229 произведения на изкуството от 69 страни. Жури от професионални художници и преподаватели разгледа всички произведения. Трудна и предизвикателна задача се оказа определянето на най-добрите за награждаване, поради високото качество на всички. 509 от тях бяха наградени с дипломи и медали.

186 от наградените произведения бяха избрани за участие в изложбата в Културния център „Вила Арту”, град Хивинка, Финландия от 14.10.до 19.12.2010 година. останалите до 509 те наградени могат да бъдат разгледани в сайта на конкурса www.artcenter.fi . Изложбата подкрепя детската култура и образование, както и толерантността в един мултикултурен свят.

Поканата за 15 та международна изложба ще бъде обявена през 2013 година.

Надявам се, че тогава ще получим също такива отлични произведения на изкуството от Вашите ученици.

 

С уважение,

Раиса Лаурила-Хакулинен,

Изпълнителен директор,

Център по изкуства за деца и младежи,

Хивинка, Финландия