Начало Проекти Проекти Чуждестранни гости в СОУ "Вичо Грънчаров"

Чуждестранни гости в СОУ "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл

KomenskiP2210171

Заедно с пристигането на първа пролет учениците от СОУ „Вичо Грънчаров” се готвят да посрещнат и своите партньори и приятели по европейския проект „Коменски”. От 18 до 23 март училището ще бъде домакин на делегации от 6 страни: Румъния, Турция, Полша, Италия, Испания и Швеция.  След посещения на Турция, Италия, Швеция, Испания и Полша най-сетне дойде редът и на визитата в България.  Чуждестранните гости ще присъстват на общи семинари, свързани с целите на проекта – иновативни методи на обучение и превръщане на училищата в по-привлекателно място за младите, а освен това ще имат възможността да се запознаят с местните забележителности. За тях ще бъдат организирани екскурзии в Арбанаси, Габрово, Етъра и Велико Турново.

Komenski WP 001044Радостно очакване е обзело СОУ „Вичо Грънчаров”, учениците нямат търпение да се срещнат отново с приятелите си от различните страни и да се потопят в приятната атмосфера на творчество, иновативност и забавления. Трепетната подготовка включва и заснемането на филм, отразяващ влиянието на проекта върху училището и всеки един ученик – разширяването на кръгозора, откриването на нови приятели, срещата с нови култури и начини на мислене.

KomenskiWP 000879Ентусиазираните ученици са се заели да изработят ракети с парашути, на които да бъдат нарисувани знамената на всички държави-партньори и които да бъдат изстреляни при тържественото посрещане на гостите. Освен това в отбор с ученика, на когото ще бъде домакин, всеки ученик oт СОУ „Вичо Грънчаров” ще представи своята идея за "Европейско сътрудничество и приятелство" чрез рисунка или колаж, които ще бъдат включени в обща изложба.