Начало Проекти Международни Международна визита в СОУ „Вичо Грънчаров” по проект „Коменски”

Международна визита в СОУ „Вичо Грънчаров” по проект „Коменски” ПДФ Печат Е-мейл

komenskiBG-P3210004Неусетно измина седмицата в компанията на чуждестранните ни партньори и приятели от Италия, Испания, Полша, Румъния, Турция и Швеция. Заедно с тях ученици и учители от СОУ „Вичо Грънчаров” се потопиха в света на иновативните методи на преподаване, обмениха опит и ценни съвети, демонстрираха своите постижения в тази област.

Но не всичко беше само работа.  Гостите бяха посрещнати тържествено с песни и танци и, както обичаят повелява, с хляб и сол. А програма за тях бяха подготвили мажоретките и вокалната група на училището. За гостите бяха организирани няколко екскурзии до Арбанаси, Габрово, Eтъра и Велико Търново, където те получиха възможност да се запознаят с българските обичаи, традиционни занаяти и начин на живот, както и с небезизвестния български хумор. А по време на вечерните забави учениците успяха да създадат приятелства за цял живот. Не след дълго сред тях звучаха всякакви езици, всеки бе жаден да научи нещо ново и непознато, а дружният смях и песни допълваха веселата атмосфера. Но най-важното беше, че един език беше познат на всички, освен английският, разбира се, езикът на приятелството. През тези няколко дни получихме шанса да погледнем на света през други очи, да се почувстваме граждани на Европа, да осъзнаем, че бъдещето принадлежи на всички нас, да осъзнаем, че колкото и различни да сме на пръв поглед, нашите общи цели ни обединяват.

komenski BG-2

komenski BG-4-P3200036komenski BG-3 P3190101

Komenski BG-5-P3190109 

 

 

 

Раздялата беше трудна, но се надяваме, че всеки се е завърнал у дома, отнасяйки със себе си незабравими спомени и приятни впечатления. А за нас остава надеждата, че нови срещи предстоят!

Любослава Христова