Начало Начално образование и ПГ Новости в преподаването

Новости в преподаването ПДФ Печат Е-мейл

pchelaРаховчетата от ІІІ „в“ клас имат нов и необикновен приятел – пчелата робот Bee –Вot. С нея те ще учат докато се забавляват и ще се забавляват докато учат.

Bee-Bot- е програмируема играчка, която ще бъде гостенка в часовете им, а и в междучасията.

Мая( както я  нарекоха децата ) ще се труди само след правилно зададени команди от самите деца . Затова те  трябва добре да  знаят таблицата, частите на речта, години от историята и още мноооого , мноооого  неща. Действията на робота-пчела могат да бъдат програмирани така, че той да извършва определени движения. Задачите, които изпълняват всички учащи, разполагащи с Bee-Bot, са придвижване до определено място – цел върху предварителна разчертана мрежа от квадрачета . Тези макар и стандартни задачи могат да бъдат и творчески, ако се въвлече детето или ученика в дейности по създаване на пана с изображения, свързани с учебните програми по предмети и/или направления, както и с измисляне на нови задачи.

Днешните деца са модерни , имат различни потребности , трудно се  приковава вниманието им само с маркер и звънец, затова новостите в образованието все повече навлизат в часовете на Раховчетата .

Роботът спомага развитието на пространствена ориентация и познавателните умения на децата, които имат още една причина да идват с желание и удоволствие на училище.

Първите опити за работа с Мая бяха свързани със знанията по Човекът и обществото, където Раховчета успешно отвеждаха пчеличката до години, владетели и събития свързани с нашата история. Всички се надпреварваха да и зададат задача, която тя да изпълни.