Начало Гордост Днес Награда за Мария!

Награда за Мария! ПДФ Печат Е-мейл

marijaВ 44-ия Международен епистоларен конкурс (2015г.) за подрастващи на тема: „Разкажете ни за света, в който искате да израснете” взеха участие 97 момчета и момичета от училища в цяла България. Всички творби са особено стойностни – със самостоятелно и оригинално мислене, с дълбочина и реализъм, с мечти и готовност за собствен принос в тяхното постигане.

Оценяващата комисия в „Български пощи” ЕАД единодушно реши да присъди първо място на националния етап на конкурса на писмото на 8-годишната Цветомира Стелиянова от Велико Търново. Тя ще бъде наградена с „персонална марка” и грамота.

GramotaЧленовете на конкурсната комисия отличиха с награди още 12 детски писма. Една от техни автори е и: Мария Лалова от Горна Оряховица ученичка в СОУ ”Вичо Грънчаров” възпитаничка на г-жа Велчева. Творбите на младите автори ясно показват детската чувствителност към безценните житейски стойности. Посланията говорят ясно, емоционално, с примери. Според тях няма бъдеще без минало и затова много от пишещите виждат мечтаното утре неразривно свързано с историята на родното място. Създаденото с труд трябва да се пази, смятат малките творци. Теми от техните послания са и: свободата, любовта и щастието в света; мирът и защитата на човешките права; борбата с престъпността; ролята на родителите и учителите за възпитанието на добри граждани; да няма бедни и бездомни; хората с увреждания да живеят достойно; да бъде пазена околната среда, защото от нея зависи оцеляването на човечеството.

Темата на 45-я Международният младежки епистоларен конкурс за 2016 г. е: „Напишете писмо до своето 45-то годишно аз”