Начало Проекти Проекти Отлични резултати от четвъртата транснационална мобилност по проект “YOUropeans on the move "

Отлични резултати от четвъртата транснационална мобилност по проект “YOUropeans on the move " ПДФ Печат Е-мейл

logo ErasmusОтлични резултати от четвъртата транснационална мобилност по проект “YOUropeans on the move – migrants between integration and tradition” на програма „Еразъм +” за СОУ „Вичо Грънчаров”

Учениците Красимир Алексиев от X а клас и Йордан Петров от IX б, учителите Росица Петрова и Пепа Хаджитодорова от СОУ „Вичо Грънчаров” участваха в четвъртата транснационална мобилност по проект на програма „Еразъм+”, КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

1Еразъм-P1020185От 24 октомври до 31 октомври 2015 се проведе четвъртата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше училище Olympion Gymnasium – Lyceum, Nicosia, Cyprus.

По време на визитата се проведоха беседи с учениците и учителите по темата за миграцията. Бяха изготвени 2 изложби – с предварително подготвени постери и предмети от българския бит и култура. Учениците предствавиха  презентации на българския екип при участието си в семинари по темата „История на миграцията“.

Незабравими бяха за всички приятните срещи и разговори с колегите от проекта, организираните от домакините екскурзии до Пафос, Ларнака, Лефкара, Героскипоу. Битът и културата на Кипър беше опознат с посещението на културни и историчиски забележителности в столицата Никозия и изброените по-горе градове.

Работата по проекта дава възможност на ученици от десет държави да общуват и така не само да разпространяват знания за културите на своите народи, но и да създават дълготрайни контакти.

Българският екип на проект Еразъм+.