Начало Гордост Днес Диляна Николова се класира на първо място

Диляна Николова се класира на първо място ПДФ Печат Е-мейл

logo beeСОУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица участва в състезанието Spelling Bee 2016

Диляна Николова се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 1 март 2016 г. в СОУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново. Диляна Николова спелува правилно думата weasel и победи Ваня Косева, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в гр. Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 23 април в София.

1 састезание DSCN2444Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 274 училища в страната от 27 февруари - до 2 март 2016 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е - тринадесетгодишният Теодор Енчев от ОУ "Димитър Благоев" гр. Велико Търново.

2 sastezanieDSC01872Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Aмерика за България", Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може

да следите на www.spellingbee-bg.comи на

страницата във Facebook

https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl.