Начало Проекти Проекти Mобилност във Франция

Mобилност във Франция ПДФ Печат Е-мейл

France

 

Усешна работа по време на транснационалната мобилност във Франция за СОУ "Вичо Грънчаров"

по проект "YOUropeans on the move-migrants between integration and tradition" на програма "Еразъм +"

Provence 2016 031Учениците Диляна Димитрова и Габриела Николова от XI а клас, директорът госпожа Николинка Попйорданова и учителите Ваня Христова и Сия Михайлова от СОУ "Вичо Грънчаров" участваха в пета транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 14 март до 18 март 2016 година се проведе петата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше училище Lycee Genevieve de Gaulle Anthonioz, Ним, Франция. По време на визитата се проведоха беседи с учениците и учителите по темата за миграцията. Изследва се темата за миграцията и мултикултурализма чрез възпроизвеждане на музика заедно с партньорите на проекта. Българският екип участва в концерта Erasmus+Eurovision, по време на който всяка държава партнъор изпълни песен на родния език. Съвместно с представители на UNICEF се проведе конференция по темата за миграцията. Учениците от всяка държава партньор изказаха свое мнение по темата и разказаха за проблемите на държавата, която представляват. Във връзка с програмата на срещата, учениците работиха по групи и се подготвяха за музикалния концерт, който изнесоха пред родителите, представителите на местната общонст и колегите.

Незабравими за всички бяха срещите и разговорите с колегите и учениците от проекта, организираните от домакините екскурзии до Монпелие, средновековната крепост Aigues-Mortes на брега на Лигурско море. Битът и културата на Франция беше опознат с посещението на културни и историчиски забележителности в град Ним, селището Мийо и крайбрежието.

Българският екип на проект Еразъм+.